2021-03-22 20:57:33
Φωτογραφία για Ξεκίνησε το real estate στην Σελήνη
H ανθρωπότητα ετοιμάζεται να επιστρέψει μετά από μισό αιώνα στην Σελήνη και μάλιστα δυναμικά. Όλες οι μεγάλες διαστημικές υπηρεσίες (αμερικανική, ευρωπαϊκή, κινεζική, ρωσική) έχουν ανακοινώσει την οργάνωση επανδρωμένων αποστολών αλλά και την δημιουργία βάσεων στον φυσικό μας δορυφόρο.Θεωρείται δεδομένο ότι πολύ σύντομα θα έχουν δημιουργηθεί όλες οι προϋποθέσεις για να εγκατασταθούν στην Σελήνη όχι μόνο αστροναύτες αλλά και απλοί πολίτες που θα βρουν περισσότερο ελκυστική την διαμονή στο φεγγάρι από ότι στην Γη.

Θεωρητικώς τουλάχιστον με τις υπάρχουσες τεχνολογίες τρισδιάστατης εκτύπωσης και με τα διαφόρων ειδών προηγμένα ρομποτικά συστήματα μπορούμε και τώρα να κατασκευάσουμε κάποια καταλύματα στην επιφάνεια της Σελήνης αξιοποιώντας μάλιστα τα τοπικά υλικά.

Βέβαια δεν φτάνει μόνο μια ασφαλής κατοικία για να ζήσει κάποιος στην Σελήνη. Θα πρέπει να λυθούν και μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα όπως η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών μιας κατοικίας και φυσικά η διατροφή των ανθρώπων που διαμένουν σε αυτή.


Αλλά και για αυτά τα θέματα αναπτύσσονται ήδη διάφορες λύσεις. Όπως φαίνεται το ζήτημα της αποίκησης της Σελήνης από τον άνθρωπο προχωρά με τόσο γοργά βήματα ώστε άρχισε να προκαλεί το ενδιαφέρον της βιομηχανία του real estate.

Οι τιμές

H βρετανική εταιρεία μεσιτικής πίστωσης Money κατάρτισε έναν πίνακα στον οποίο αναγράφονται οι αντικειμενικές αξίες των οικοπέδων σε κάθε περιοχή της Σελήνης.Η εταιρεία προχώρησε στις εκτιμήσεις της λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες παρόμοιους με αυτούς που χρησιμοποιούμε και στην Γη, δηλαδή την τοποθεσία και τα τοπικά της χαρακτηριστικά. Στην Θάλασσα της Ηρεμίας, την περιοχή που πάτησε για πρώτη φορά ανθρώπινο πόδι στην επιφάνεια της Σελήνης, η αξία ενός οικοπέδου τεσσάρων στρεμμάτων είναι 45 ευρώ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι εκτιμήσεις της εταιρείας για το πόσο θα κοστίζει μια κατοικία στην Σελήνη. Δεδομένης της έλλειψης υποδομών εκείνοι που θα αποφασίσουν να κάνουν πρώτοι το βήμα της… μετακόμισης στο φεγγάρι θα πρέπει να ξοδέψουν μια ολόκληρη περιουσία για να φτιάξουν την κατοικία τους. Στην συνέχεια θα πρέπει να ξοδεύουν πολύ μεγάλα ποσά κάθε μήνα για την συντήρηση της κατοικίας και των υπόλοιπων απαραίτητων εγκαταστάσεων για την επιβίωση τους εκεί όπως για παράδειγμα κάποιων θερμοκηπίων καθώς και των μεθόδων παραγωγής ενέργειας.

Η εταιρεία αναφέρει ότι το κόστος των πρώτων κατοικιών ειδικά αν είναι άνετα και πολυτελή με θέα την Γη θα φτάνει τα 33 εκατ. ευρώ ενώ το μηνιαίο κόστος διαμονής θα ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Με το ενδιαφέρον για την Σελήνη να αυξάνεται συνεχώς θα πρέπει να θεωρείται πολύ πιθανό αν όχι βέβαιο η ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια τεχνολογιών που θα επιτρέπουν την διαμονή των ανθρώπων εκεί χωρίς ιδιαίτερα υψηλό κόστος.

Naftemporiki με πληροφορίες από Money

https://www.forbes.com/sites/jamiecartereurope/2021/03/17/could-you-get-a-moon-mortgage-why-not-even-62-million-will-buy-you-the-first-house-on-the-moon/?sh=166a049150b9
tinanantsou.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ