2021-03-31 12:12:21
Φωτογραφία για Πασχαλινή διακόσμηση σε διακοσμητικά δεντράκια
Mετατρέψτε τα αυγά σε ...μπάλες και στολίστε γιορτινά το σπίτι με μικρά ...πασχαλινά δέντρα.

Θα σας χρειαστούν μόνο μερικά πράσινα ή αποξηραμένα κλαδιά που θα τα τοποθετήσετε μέσα σ΄ένα μεγάλο βάζο, γυάλα κλπ. Ακόμη και αν χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα κλαδιά, τοποθετείστε στο βάζο νερό ώστε η σύνθεση να έχει το απαιτούμενο βάρος και τα κλαδιά να στέκονται σταθερά.

Ένας επίσης πρακτικός και εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε σταθερές συνθέσεις αυτής της μορφής, είναι   η χρήση κολλητικής ταινίας με την οποία δημιουργούνται "υποδοχές" για κάθε κλαδί, στο επάνω μέρος του βάζου. Το σημείο αυτό μπορεί στην συνέχεια να καλυφθεί με διακοσμητικό χόρτο.  



Για να στολίσετε τα πασχαλινά δεντράκια κρεμάστε στα κλαδιά τους αληθινά αλλά άδεια ή διακοσμητικά αυγά ενώ φυσικά αν το προτιμάτε μπορούν να χρησιμοποιηθούν και κάθε μορφής διακοσμητικά - πασχαλινές φιγούρες από ξύλο, χαρτί ή πηλό. 


Χρησιμοποιώντας  ένα βάζο κατάλληλου μεγέθους ή και μια κανάτα, μια τέτοια μικρή σύνθεση μπορεί να μετατραπεί σε ένα πολύ όμορφο κεντρικό διακοσμητικό για το πασχαλινό τραπέζι σας.

Για να κρεμάσετε τα αυγά χρησιμοποιείστε υφασμάτινες   κορδέλες ή σκοινάκι που θα κολλήσετε ή θα δέσετε στην επιφάνεια του αυγού, αφού βεβαίως πριν τα έχετε αδειάσει αν πρόκειται για κανονικά και όχι διακοσμητικά αυγά και βάψει-διακοσμήσει με όποιον τρόπο θέλετε. 

Ένας επίσης πρακτικός τρόπος είναι να περάσετε σκοινάκι ή κορδέλα μέσα από δυο τρύπες στο πάνω και κάτω μέρος του αυγού χρησιμοποιώντας μια μεγάλη βελόνα. Στο κάτω μέρος πριν από οποιοδήποτε ...καλλιτεχνικό σχέδιο-δέσιμο κάντε 1-2 κόμπους ώστε η κορδέλα ή το σκοινάκι να μένουν σταθερά στην θέση τους.  

Τόσο ο τύπος - χρώμα του βάζου όσο και οι αποχρώσεις στα ...στολίδια που θα επιλέξετε, διαφοροποιούν την τελική εμφάνιση της κατασκευής που μπορεί να έχει από εντελώς φυσική έως ιδιαίτερα πολύχρωμη όψη. 

Ιδιαίτερα κατάλληλα για τέτοιου είδους συνθέσεις-κατασκευές είναι τα πολύ ελαφρά διακοσμητικά αυγά που θα βρείτε σε διάφορα μεγέθη στα καταστήματα με πασχαλινά - εποχιακά είδη, από κάθε είδους υλικό και τα οποία μπορείτε και να "μεταμορφώσετε" με βάψιμο, decoupage, με την προσθήκη υφασμάτινων στοιχείων κλπ. αλλάζοντας εντελώς την όψη τους, όπως και τα χάρτινα πασχαλινά σχέδια που θα φτιάξετε από απλό λευκό χαρτόνι και επίσης θα διακοσμήσετε-επεξεργαστείτε με χρώμα, χαρτί ή ύφασμα. 

Με τον ίδιο τρόπο, με κρεμαστά διακοσμητικά αυγά ή στολίδια, εκτός από πασχαλινά ...δέντρα μπορούν να δημιουργηθούν και άλλων τύπων κατασκευές για πασχαλινή διακόσμηση όπως π.χ στεφάνια οροφής, διακοσμήσεις για καλάθια, γιρλάντες για παράθυρα ή εξωτερικούς χώρους κλπ. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ