2021-04-01 08:43:18
Φωτογραφία για Intel Alder Lake-S: ΝΕΕΣ πληροφορίες των 12ης γενιάς επεξεργαστών



 Λεπτομέρειες σχετικά με τους επερχόμενους επεξεργαστές της Intel Alder-Lake-S έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο. Η ιστοσελίδα VideoCardz μοιράστηκε κάποιες διαφάνειες που περιγράφουν λεπτομερώς τους επεξεργαστές 12ης γενιάς της Intel.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η Intel ισχυρίζεται 20% βελτίωση της single-thread απόδοσης στους επεξεργαστές αρχιτεκτονικής Golden Cove. Οι Alder-Lake λέγεται επίσης πως θα έχουν τη διπλάσια απόδοση σε multi-thread εργασίες. Η ίδια διαφάνεια αναφέρει επίσης και τους νέους πυρήνες Gracemont της Intel, παράλληλα με τις βελτιώσεις στη multi-thread απόδοση. Βέβαια, η ιστοσελίδα επισημαίνει πως δεν είναι γνωστό αν αυτές οι βελτιώσεις είναι σε σύγκριση με τους Rocket Lake ή Tiger Lake.

Οι Alder Lake διαθέτουν τεχνολογία Intel Hybrid που θα συνδυάζουν επεξεργαστές Gracemont εξοικονόμησης ενέργειας αλλά και επεξεργαστές Golden Cove υψηλής απόδοσης. Θα υποστηρίζουν PCIe Gen 5 και Gen 4 καθώς και DDR5 και DDR4. Όσον αφορά τα laptops, θα υποστηρίζουν LPDDR4 και LPDDR5. Άλλη αναφορά της ίδιας ιστοσελίδας, επισημαίνει πως οι Alder Lake θα υποστηρίζουν και LPDDR5X.

Λεπτομέρειες όμως υπάρχουν και για τα chipsets της σειράς Intel 600. Οι επεξεργαστές των desktop υπολογιστών θα υποστηρίζουν μνήμες DDR5-4800 Dual Channel. Οι μητρικές με DDR4 μνήμες θα υποστηρίζουν ταχύτητες έως 3200Mhz ενώ οι μητρικές Z690 θα φέρουν υποστήριξη για DDR5 μνήμες. Ο επεξεργαστής θα υποστηρίζει PCIe Gen 5 και θα έχει 16 PCI Gen 5 lanes ενώ θα έχει και 4 PCI Gen 4 lanes.

Όταν η Intel ανακοίνωσε τις καθυστερήσεις για τα chip αρχιτεκτονικής 7nm ανέφερε επίσης πως οι Alder Lake των 10nm βρίσκονται καθοδόν. Αυτοί αναμένονται να γίνουν διαθέσιμοι στο δεύτερο μισό του έτους, αν και για την ώρα δεν υπάρχει ακριβή ημερομηνία, με τις διαρροές να κάνουν λόγο για Q4 2021. isomniagr



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ