2021-04-01 18:25:50
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Στο κόκκινο η Ελλάδα στους χάρτες του ECDC. Τι ισχύει για τον δείκτη θετικότητας
Το κόκκινο χρώμα σημαίνει πως τα κρούσματα κορονοϊού ανά 100.000 πληθυσμό είναι ίσα ή πάνω από 150

Στο «κόκκινο» παραμένει η Ελλάδα για ακόμα μία φορά στον χάρτη που δημοσιεύει κάθε Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC). Σύμφωνα με τα δεδομένα που αποτυπώνονται στον χάρτη για τον κορονοϊό και τα οποία αφορούν τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, τα νέα κρούσματα και ο δείκτης θετικότητας για την περίοδο 25 Μαρτίου με 1 Απριλίου, όλες οι περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται στο «κόκκινο».

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στην προηγούμενη αναφορά του κέντρου την περασμένη εβδομάδα, με την χώρα μας να βρίσκεται στην ίδιας κρισιμότητας επιδημιολογική κλίμακα.

Σε ό,τι αφορά τον δείκτη θνησιμότητας, η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα στο «κίτρινο», όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται πάνω από το όριο συναγερμού του 4% σε όλη τη χώρα.

Το κόκκινο χρώμα σημαίνει πως τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό είναι ίσα ή πάνω από 150. Τα νούμερα συνεχίζουν να μην είναι τόσο καλά για την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς σχεδόν όλη η ήπειρος έχει βαφτεί κόκκινη και πορτοκαλί.

Δημοσιεύτηκαν από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης & Ελέγχου Νόσων #ECDC οι έγχρωμοι χάρτες που αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα στα κράτη μέλη της ΕΕ & EOX (Νορβηγία, Ισλανδία & Λιχτενστάιν) https://t.co/HoUTzkDqWc

— Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) (@eody_gr) April 1, 2021 themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ