2021-04-03 19:30:04
Φωτογραφία για Επαναστατική Ανώδυνη Ενδοσκοπική Θεραπεία Κύστης Κόκκυγος με Laser
Ο Γενικός Χειρουργός Όθων Μιχαήλ, αναλύει για το themaygeias.gr την πρωτοποριακή επαναστατική ενδοσκοπική θεραπεία της κύστης κόκκυγος με laser.

Ο χειρουργός κος Μιχαήλ* πρωτοπορεί, φέρνοντας στην Ελλάδα τη νέα ενδοσκοπική μέθοδο εξαλείφοντας την ταλαιπωρία πολλών ετών.

Δείτε μια σύντομη παρουσίαση της μεθόδου:

Όπως εξηγεί, μιλώντας στην Πελίνα Θεοδοσίου, ο χειρουργός: "Η ενδοσκοπική θεραπεία της κύστης κόκκυγος με Laser αποτελεί την πλέον σύγχρονη μορφή θεραπείας. Πρόκειται για μια θεραπεία με εξαιρετική ακρίβεια που συμβάλλει καθοριστικά στην οριστική αντιμετώπιση της πάθησης. Μέσω μιας οπής εισάγεται ένα λεπτό ενδοσκόπιο και διενεργείται αναγνώριση και χαρτογράφηση της κύστης και των συριγγίων με εκπληκτική και εξαιρετικά λεπτομερή απεικόνιση σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας".

Και συνεχίζει:

"Μέσω του ενδοσκοπίου και με χρήση λεπτών εργαλείων, καθαρίζεται το περιεχόμενο της κύστης. Μετά τον καθαρισμό της κύστης, εισάγεται το Laser και ακολουθεί η καταστροφή των συριγγίων και της κύστης."


Σχετικά με την αναισθησία και την επιστροφή ο κος Μιχαήλ τονίζει: "Η επέμβαση πραγματοποιείται και με τοπική αναισθησία ή συνδυασμό τοπικής αναισθησίας και μέθης και διαρκεί περίπου 30 λεπτά, είναι αναίμακτη και ανώδυνη. Ο ασθενής λαμβάνει εξιτήριο την ίδια ημέρα και μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην εργασία του και στις καθημερινές του δραστηριότητες. Η περιποίηση του τραύματος δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και αρκεί η καθημερινή υγιεινή."

* Ο Όθων Π. Μιχαήλ είναι Γενικός Χειρουργός

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Κάτοχος Μάστερ στην Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική

Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Παλαιού Φαλήρου
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ