2021-04-05 10:10:57
Φωτογραφία για Οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας καταχώρησης και ενημέρωση για την πρώτη εβδομάδα χορήγησης των self-test ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19



Σας αποστέλλουμε οδηγίες  χρήσης της πλατφόρμας καταχώρησης και ενημέρωση για την πρώτη εβδομάδα χορήγησης των self-test ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19.

 

Εκ του ΠΦΣ

 

κατεβάστε τις οδηγίες πατώντας ΕΔΩ

 

Συγκεκριμένα:

 

 

Για την πρώτη εβδομάδα η διάθεση self tests θα αφορά αποκλειστικά μαθητές λυκείου 16-18 ετών και εκπαιδευτικούς της μέσης εκπαίδευσης (380.000 δικαιούχοι). Μόνο το ΑΜΚΑ αυτών θα ανοίξει στην πλατφόρμα καταχώρησης.

Επομένως, δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τη διάθεση, από τη στιγμή που θα αντιστοιχούν για κάθε φαρμακείο περίπου 32 δικαιούχοι.

Την πρώτη εβδομάδα θα διατεθούν ισόποσα 75 self tests ανά φαρμακείο. Κάθε φαρμακαποθήκη εκτός αυτών που θα χορηγήσει, θα δημιουργήσει και ένα stock το οποίο θα προκύπτει από των αριθμό των φαρμακείων τα οποία τη δήλωσαν ως προμηθευτή τους, πολλαπλασιαζόμενο επί 75.

Οι επιπλέον ποσότητες των self tests οι οποίες θα παραμένουν στοκαρισμένες και διαθέσιμες στις φαρμακαποθήκες θα χρησιμοποιούνται για την αντικατάσταση των tests τα οποία διατίθενται από τα φαρμακεία, αναπληρώνοντας το stock τους σε τακτική βάση.

Για την αύξηση του διαθέσιμου stock ανά φαρμακείο από εβδομάδα σε εβδομάδα, θα ενημερώνεστε από την συνεργαζόμενη φαρμακαποθήκη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση την οποία έχουμε από τα συναρμόδια Υπουργεία οι πρώτες ποσότητες από τα self test θα βρίσκονται στα φαρμακεία μας το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 9 Απριλίου.

Η εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ, πλήρως ανεπτυγμένη και λειτουργική, αναμένεται να είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή, έχοντας διασυνδεδεμένους μέσω της πλατφόρμας, όλους τους εμπλεκόμενους στην εφοδιαστική αλυσίδα: HUBS > Φαρμακαποθήκες > Φαρμακεία.

Συνάδελφοι, θα υπάρχει συνεχής ροή ενημέρωσης για όλα τα θέματα που θα προκύπτουν.

 

 

farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ