2021-04-07 13:23:33
Φωτογραφία για Ποιοι ιδιοκτήτες και πότε θα πληρωθούν για τα κουρεμένα ενοίκια - Τι ισχύει για τα ακίνητα με πολλούς συνιδιοκτήτεςΣτο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να καταβάλει η ΑΑΔΕ με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης 570.000 δηλώσεων των ιδιοκτητών ακινήτων τις αποζημιώσεις για τα μειωμένα ενοίκια της περιόδου Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020 στους δικαιούχους. Η πληρωμή θα αφορά κατά κύριο λόγο σε μισθώσεις με περισσότερους του ενός εκμισθωτές που έχουν υποβάλει όλοι δήλωση για το ίδιο ακίνητο, καθώς και μισθώσεις με ελλείψεις στα προσδιοριστικά στοιχεία των ακινήτων. Ταυτόχρονα, ετοιμάζεται, σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή" και η διπλή πληρωμή για τα μειωμένα ή μηδενικά ενοίκια των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου, η οποία, όπως έχει ανακοινώσει το οικονομικό επιτελείο, θα πραγματοποιηθεί εντός του τρέχοντος μήνα.Το χρονοδιάγραμμα

1. Εκκαθάριση των δηλώσεων ιδιοκτητών που πρέπει να συμψηφιστούν με μελλοντικές υποχρεώσεις. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι οικειοθελείς μειώσεις για την περίοδο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου. Η προθεσμία υποβολής των διορθωτικών δηλώσεων λήγει στις 19 Απριλίου.

2.Καταβολή αποζημιώσεων για τα μη εισπραχθέντα ποσά των ενοικίων των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020 σε χιλιάδες ιδιοκτήτες που ενώ έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα σωστές αρχικές δηλώσεις COVID για τους μήνες αυτούς παραμένουν μέχρι σήμερα απλήρωτοι, λόγω καθυστερήσεων στην εκκαθάριση των δηλώσεων COVID από την ΑΑΔΕ. Σημειώνεται ότι οι αποζημιώσεις ανέρχονται 50% των απωλειών. Οι πληρωμές θα ξεκινήσουν στο τέλος της εβδομάδας.

3. Καταβολή αποζημιώσεων για τα μη εισπραχθέντα ποσά ενοικίων του μηνός Ιανουαρίου 2021 σε χιλιάδες ιδιοκτήτες που έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα σωστές αρχικές δηλώσεις COVID για τον μήνα αυτό, αλλά παραμένουν μέχρι σήμερα απλήρωτοι. Οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν εντός του μήνα

4. Ταυτόχρονη καταβολή αποζημιώσεων για τα μηδενικά ενοίκια των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου σε ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων. Τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των ιδιοκτητών στα μέσα Απριλίου. Η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί εφόσον πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις :

-Οι μισθώσεις να φαίνονται ενεργές στο σύστημα Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης της ΑΑΔΕ.

-Ο εκμισθωτής-νομικό πρόσωπο να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.

-Ο μισθωτής-επιχείρηση να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.

-Ο μισθωτής-εργαζόμενος να τελεί σε αναστολή σύμβασης εργασίας για τον Μάρτιο.

-Να έχει υποβληθεί, για τις μισθώσεις αυτές, δήλωση COVID τον Φεβρουάριο

(ΤΕ 7/4/21)

Δείτε ακόμα:

Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
The Great Journey -Trailer
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
The Great Journey -Trailer
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ