2021-04-08 20:29:33
Φωτογραφία για Διαμόρφωση - Διακόσμηση εσωτερικών χώρων με ψάθινα έπιπλα
Προτάσεις και συνδυασμοί για να αξιοποιήσετε κάθε τύπου έπιπλα από rattan στην διαμόρφωση - διακόσμηση εσωτερικών χώρων. 



Αν και τα ψάθινα έπιπλα είναι ευρέως διαδεδομένα για τον κήπο ή το μπαλκόνι, εξίσου καλαίσθητα και λειτουργικά μπορούν να αξιοποιηθούν και για την διαμόρφωση - διακόσμηση εσωτερικών χώρων.

Στην ευρύτερη κατηγορία "ψάθινων" επίπλων ανήκουν τα κατασκευασμένα από φυσικό καλάμι (μπαμπού) ή λυγαριά από την οποία δημιουργούνται τα έπιπλα rattan όπως και όλα τα κομμάτια από παρεμφερή αλλά όχι φυσικά υλικά που έχουν ανάλογη όψη-υφή. 

Πολλά τέτοιου τύπου έπιπλα που χαρακτηρίζονται "εξωτερικού χώρου"  μπορούν θαυμάσια να χρησιμοποιηθούν και στο εσωτερικό του σπιτιού, είτε πρόκειται για κομμάτια μεγάλου όγκου είτε για μικρότερα βοηθητικά έπιπλα. 

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των rattan επίπλων, εκτός της αισθητικής τους, είναι η ανθεκτικότητα και το γεγονός ότι συντηρούνται - καθαρίζονται ευκολότερα από τα ξύλινα.


Έτσι αν τα πλαισιώσετε με πρακτικά υφάσματα - μαξιλάρια μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα λειτουργικά για καθημερινή χρήση σε χώρουος όπως πχ το καθιστικό ή η κουζίνα. 

Μια από τις καλαίσθητες αισθητικά επιλογές χρήσης rattan επίπλων στο εσωτερικό του σπιτιού είναι η διαμόρφωση της τραπεζαρίας με καρέκλες αυτού του τύπου, ανεξάρτητα από το είδος του τραπεζιού. 

Κάθε τύπου τραπέζι μπορεί να πλαισιωθεί με ψάθινες καρέκλες - πολυθρόνες δημιουργώντας ένα πολύ ιδιαίτερο σύνολο που μπορεί να ολοκληρωθεί και με την χρήση ενός ανάλογου τύπου φωτιστικό. 

Ακόμη και μόνο ένα κομμάτι πχ μια καρέκλα, πολυθρόνα κλπ μπορεί πραγματικά να αλλάξει την συνολική όψη και αισθητική κάθε χώρου, αφού ο συνδυασμός του rattan με ξύλινα έπιπλα είναι από τους πιο "ζεστούς" και φυσικούς στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων. 

Από τις πιο ...μοδάτες επιλογές καθισμάτων οι κρεμαστές από το ταβάνι πολυθρόνες rattan που διατίθενται στην αγορά σε ποικιλία μεγεθών-σχεδίων και ανάλογα με το σχέδιο-στύλ τους ταιριάζουν σε χώρους διαμορφωμένους τόσο σε Boho - Ethnic - Rustic αλλά και πιο μοντέρνο ύφος. 

Τα κεφαλάρια είναι ένας ακόμη τρόπος για να αξιοποιήσετε την αισθητική του rattan στην διακόσμηση του σπιτιού και συνδυάζονται εξαιρετικά με κάθε τύπου ξύλινα ή μεταλλικά κρεβάτια και βοηθητικά έπιπλα υπνοδωματίου. 

Το rattan, γενικά, ταιριάζει αισθητικά με κάθε είδους υλικό σε έπιπλα - αντικείμενα έτσι τα έπιπλα αυτού του τύπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε χώρο δημιουργώντας ανάλογα με το μέγεθος και το στυλ τους ένα πολύ ιδιαίτερο διακοσμητικό ύφος.

Το ίδιο αποτέλεσμα προσφέρουν αισθητικά και όλα τα μικρότερου μεγέθους ψάθινα αντικείμενα - μικροέπιπλα όπως πχ καλάθια, κασπώ, φωτιστικά κλπ που επίσης είναι ταιριαστά σε κάθε χώρο ανεξάρτητα από το στυλ διακόσμησής τους. 

Τα μεγάλα ψάθινα καλάθια - μπαούλα όπως και τα αντίστοιχης όψης σκαμπώ είναι επίσης από τα πιο καλαίσθητα αλλά και πρακτικά έπιπλα αφού  ταυτόχρονα με την πολύ όμορφη όψη τους θα σας εξασφαλίζουν και πρόσθετους αποθηκευτικούς χώρους στο καθιστικό, το υπνοδωμάτιο ή σε όποιο άλλο χώρο τα τοποθετήσετε. 

Τα rattan έπιπλα είναι ασφαλώς ιδανικά για καλοκαιρινές διακοσμήσεις, όπως και για εξοχικά σπίτια, και ενοικιαζόμενα καταλύμματα. 

Ο συνδυασμός του rattan ή του μπαμπού με υφάσματα σε λευκό και μπλε είναι ο ιδανικότερος για απόλυτα καλοκαιρινές διακοσμήσεις σε ναυτικό στυλ. 

Αντίθετα ο συνδυασμός τους με πιο φυσικές αποχρώσεις, μπεζ, καφέ ή τα χρώματα του φυσικού ξύλου και ζεστά υφάσματα κάνει το σύνολο περισσότερο "χειμωνιάτικο". 

Ένα επίσης σημαντικό πλεονέκτημα των rattan επίπλων είναι ότι βάφονται εύκολα και μπορούν να αλλάξουν εντελώς όψη όποια απόχρωση και αν επιλέξετε για την ...μεταμόρφωσή τους. 

Για το βάψιμό τους θα χρησιμοποιήσετε χρώμα κιμωλίας ή μια καλής ποιότητας ακρυλικό χρώμα σε σπρέϊ. 

Ένα διακοσμητικό αποτέλεσμα παρόμοιας αισθητικής με αυτή του rattan και του μπαμπού μπορεί να επιτευχθεί στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων με έπιπλα που περιέχουν ψάθα Βιέννης και η οποία μπορεί με διάφορους τρόπους να προστεθεί σε πολλών ειδών απλά ξύλινα κομμάτια.

Δείτε εδώ πολλές τέτοιες ιδέες για διακοσμήσεις, κατασκευές και μετατροπές επίπλων με ψάθα Βιέννης. 

Δείτε και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ