2021-04-16 08:43:50
Φωτογραφία για Τα μελλοντικά τηλέφωνα θα έχουν αισθητήρες για COVID-19



 Η τεχνολογία προχωρά με γοργούς ρυθμούς στον ιατρικό τομέα και πλέον μπορούμε να πάρουμε ορισμένες πληροφορίες για το σώμα μας και την υγεία μας χωρίς να τρέχουμε σε νοσοκομεία και ειδικούς. Τα smartwatches για παράδειγμα περιέχουν διάφορους αισθητήρες και είναι ικανά να ανιχνεύσουν από καρδιακούς παλμούς και κορεσμό οξυγόνου μέχρι και να κάνουν ηλεκτροκαρδιογράφημα.



Τώρα, ερευνητές της General Electric αναπτύσσουν περισσότερο τέτοιου είδους αισθητήρες, οι οποίοι θα μπορούν να ενσωματωθούν στα τηλέφωνά μας ή και σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια και να ανιχνεύουν την παρουσία των νανοσωματιδίων του ιού SARS-CoV-2 που προκαλεί την COVID-19.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι αισθητήρες αυτοί θα έχουν τις ίδιες δυνατότητες ανίχνευσης του ιού με τα μεγαλύτερα αναλυτικά όργανα που μπορεί να βρει κάποιος σε ένα εργαστήριο. Επίσης ισχυρίζονται πως οι αισθητήρες αυτοί είναι τόσο ευαίσθητοι που θα καταφέρνουν να απομονώνουν τα σωματίδια του ιού χωρίς παρεμβολές από άλλα στοιχεία.

Μην περιμένετε να δείτε όμως ένα τέτοιο τηλέφωνο σύντομα, καθώς η ομάδα θα περάσει τα επόμενα δύο χρόνια βελτιώνοντας την τεχνολογία. Αλλά ακόμα και τότε, δεν είναι σίγουρο πως θα φτάσει στην αγορά ή θα υιοθετηθεί από τους κατασκευαστές. Σε κάθε περίπτωση όμως μας δείχνει τις δυνατότητες της τεχνολογίας σε ένα μέλλον όπου τα τηλέφωνά μας θα μπορούν να μας προειδοποιούν για την παρουσία επικίνδυνων βιολογικών ουσιών στον αέρα.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ