2021-04-27 13:37:30
Φωτογραφία για DIY Κατασκευές για διαμόρφωση - διακόσμηση εξωτερικών χώρων από Ξύλο
Τo Ξύλο είναι το πιο καλαίσθητο, "ζεστό" και φυσικό υλικό και για την διαμόρφωση - διακόσμηση εξωτερικών χώρων και οι τρόποι για να προσθέσετε την αισθητική του σε κήπους, αυλές, περιβάλλοντες χώρους σε εξοχικά σπίτια κλπ πάρα πολλοί, ακόμη και με όχι δύσκολες DIY Ξύλινες κατασκευές.   

Θεωρητικά κάθε στοιχείο διαμόρφωσης  - διακόσμησης κήπου μπορεί να δημιουργηθεί από Ξύλο.

Διάδρομοι - μονοπάτια, φράχτες, οριοθέτηση παρτεριών, καθίσματα και παγκάκια ή και πλήρη σετ επίπλων κήπου, διακοσμητικές φιγούρες, ζαρντινιέρες κάθε τύπου και μεγέθους, φωτιστικά, όπως και χρηστικές κατασκευές που ταυτόχρονα θα λειτουργούν και διακοσμητικά. 

Κάθε τύπος ξύλου μπορεί να αξιοποιηθεί για κατασκευές αυτής της μορφής. Κομμάτια ή φέτες απο κορμούς, ακατέργαστη ξυλεία, σανίδες, παλετόξυλα και φυσικα μασίφ ξύλινοι δοκοί - επιφάνειες σε διάφορες διαστάσεις - πάχη που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη ξυλείας. 



Η πλειοψηφία των ξύλινων κατασκευών για εξωτερικούς χώρους απαιτούν τα βασικά εργαλεία επεξεργασίας ξύλου (πριόνι, σέγα) για τα κοψίματα και τα κομμάτια ενώνονται μεταξύ τους με βίδες, ξυλόπροκες ή μεταλλικές γωνιές, ανάλογα με τον τύπο-μέγεθος της κάθε κατασκευής και τον βαθμό σταθερότητας που απαιτείται να έχει.

Σε κατασκευές μικρού μεγέθους πχ σπιτάκια πουλιών, μικρές διακοσμητικές φιγούρες κλπ τα ξύλα μπορούν και να κολληθούν μεταξύ τους με ξυλόκολλα ή σιλικόνη. 

Το κόψιμο του ξύλου σε κομμάτια πιο ιδιαίτερων σχηματισμών απαιτεί εκτός από πιο ειδικά εργαλεία και περισσότερες γνώσεις και εμπειρία σε ξύλινες κατασκευές, όμως είναι κάτι που αντί για εσάς και με μικρό κόστος μπορεί να κάνει ένας ξυλουργός.  



Το μοναδικό μειονέκτημα των ξύλινων αντικειμένων που βρίσκονται εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες και κυρίως στο νερό της βροχής σε σχέση πχ με πέτρινες κατασκευές κήπου είναι ότι για να διατηρούν την όμορφη όψη τους κάθε 2-3 χρόνια χρειάζονται συντήρηση-βάψιμο. 

Ο πιο πρακτικός τρόπος για να διευκολυνθείτε σε αυτή την διαδικασία είναι να προτιμήσετε το ξύλο να παραμείνει στην αρχική φυσική του όψη, χωρίς δηλαδή να βαφτεί με χρώμα, αλλά με προστατευτικό βερνίκι εμποτισμού. Έτσι κάθε φορά που θα χρειάζεται "φρεσκάρισμα" θα μπορεί και πάλι να περαστεί με το ίδιο βερνίκι χωρίς προεργασία, τρίψιμο κλπ αφού αυτό απορροφάται πλήρως από τις άβαφτες ξύλινες επιφάνειες και δεν δημιουργεί φιλμ - κρούστα. 

Βερνίκια εμποτισμού θα βρείτε σε όλα τα χρωματοπωλεία και σε όλες τις αποχρώσεις του φυσικού ξύλου από διαφανές έως πολύ σκούρο.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

gr.pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ