2021-05-05 21:04:01
Φωτογραφία για Ιδέες και τρόποι για να ομορφύνετε τους τοίχους στο Καλοκαιρινό Μπαλκόνι σας
Προσθέστε χρώμα και ...ζωντάνια 

στο καλοκαιρινό μπαλκόνι σας

Απλές, εύκολες και καλαίσθητες ιδέες για να διακοσμήσετε τους τοίχους στο ...καλοκαιρινό μπαλκόνι σας

Όποια έπιπλα ή γλάστρες και αν τοποθετήσετε σε ένα μπαλκόνι εάν οι επιφάνειες των τοίχων παραμείνουν άδειες, ειδικά αν αυτές είναι μεγάλων διαστάσεων, από την συνολική όψη του χώρου ...κάτι θα λείπει.

Με όχι δύσκολους τρόπους και διαφόρων τύπων αντικείμενα μπορείτε να ομορφύνετε την όψη των τοίχων του μπαλκονιού δημιουργώντας μια ενιαία, όμορφη και απόλυτα ...καλοκαιρινή ατμόσφαιρα.  





Aναρριχώμενα Φυτά

O πιο φυσικός τρόπος για να ...γεμίσετε έναν ή περισσότερους τοίχους στο μπαλκόνι σας, ανάλογα με το μέγεθος και την γενική του διαμόρφωση.

Επιλέξτε αειθαλή αναρριχώμενα που δεν ρίχνουν τα φύλλα τους και διατηρούνται πράσινα όλες τις εποχές και είδη που αναπτύσσονται όχι ιδιαίτερα πυκνά, όπως το γιασεμί, η στεφανωτή, το ρυχόσπερμο, το κεράκι
. Με το κατάλληλο κλάδεμα μπορείτε να τα διατηρήσετε στο μέγεθος και σχήμα που επιθυμείτε.  Για την στήριξή τους στον τοίχο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε είδους απλό καφασωτό, μεταλλικό πλέγμα ή και καρφάκια τοποθετημένα σε κοντινές αποστάσεις πάνω και γύρω στα οποία θα ...κατευθύνετε τους βλαστούς τους φυτού. 

Κρεμαστές γλάστρες

Με πολλούς τρόπους μπορείτε να τοποθετήσετε στους τοίχους κρεμαστές γλάστρες, στηριγμένες σε ξύλινα ή μεταλλικά πλαίσια - καφασωτά, κρεμαστές βάσεις, ραφάκια κλπ. 

Επιλέξτε το καταλληλότερο είδος στήριξης και χρησιμοποιείστε γλαστράκια με κάποια εποχιακά και κάποια μόνιμα πράσινα φυτά. 

Για να είναι ευκολότερη η φροντίδα τους, διαλέξτε είδη που δεν χρειάζονται ιδιαίτερα συχνό πότισμα όπως και κάποια κάθετης ανάπτυξης που θα γεμίσουν ακόμη περισσότερο τον τοίχο. Τέτοιου είδους πολύ εντυπωσιακές και εύκολες επιτοίχιες συνθέσεις με γλάστρες μπορούν να δημιουργηθούν και μόνο με διάφορα είδη παχύφυτων.  

Ένας πολύ απλός τρόπος για να στηρίξετε μικρά γλαστράκια πάνω σε πλέγμα - μεταλλικά στηρίγματα ή λεπτά ξύλινα καφασωτά είναι τα μεγάλου μεγέθους δεματικά καλωδίων, που θα βρείτε σε καταστήματα με ηλεκτρολογικό υλικό. 

Ψάθινα Καλάθια - Καπέλα 

Με όποιο τρόπο και αν χρησιμοποιήσετε μικρά ή μεγαλύτερα ψάθινα καλάθια, σαν κασπώ ή σαν απλά κρεμαστά διακοσμητικά στον τοίχο του μπαλκονιού, το αποτέλεσμα θα είναι ιδιαίτερο καλαίσθητο και πολύ ...καλοκαιρινό.

Την ίδια ατμόσφαιρα μπορείτε να δημιουργήσετε και χρησιμοποιώντας για να διακοσμήσετε τους τοίχους μερικά ψάθινα ...καπέλα. 

Παντζούρια - παλιά Παράθυρα

Πολύ εντυπωσιακός τρόπος για να ομορφύνετε ένα σημείο στο μπαλκόνι σας, αρκεί να μπορέσετε να βρείτε ένα παλιό παντζούρι ή ξύλινο παράθυρο που θα κρεμάσετε στον τοίχο μεμονωμένα ή συνδυαστικά με μικρές πήλινες γλάστρες. 

Τα αντικείμενα αυτά αποκτούν ακόμη πιο καλαίσθητη όψη βαμμένα - επεξεργασμένα με μια τεχνική παλαίωσης, εδώ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες και οδηγίες.

Κρεμαστά Φανάρια - Κλουβιά

Σε καταστήματα ειδών σπιτιού - διακόσμησης, ειδικά στην διάρκεια του καλοκαιριού,  θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε οικονομικά μεταλλικά φανάρια και κλουβιά. Μπορούν και να βαφτούν  με χρώμα σε σπρέϊ και προσαρμοσμένα σε μια απλή ξύλινη βάση να αποτελέσουν ένα πολύ όμορφο κρεμαστό διακοσμητικό για τον τοίχο του μπαλκονιού σε συνδυασμό με κεριά αλλά και γλαστράκια με μικρά φυτά.

Φυσικά με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αυθεντικά μεταλλικά ή ξύλινα κλουβιά πουλιών όπως και επιτραπέζια μεταλλικά φανάρια, αν με όποιο τρόπο σας εξυπηρετεί δημιουργήσετε ένα κρέμασμα για να τα προσαρμόσετε σε μια βάση στήριξης στον τοίχο.  

Κρεμαστές Παλέτες

Απλός και ιδιαίτερα οικονομικός τρόπος για να γεμίσετε έναν τοίχο στο μπαλκόνι, κρεμώντας μια ολόκληρη ή κομμένη παλέτα γεμάτη με φυτά.

Χρησιμοποιείστε παλετόξυλα και απλά καρφιά για να κλείσετε το κάτω μέρος στα κενά σημεία της παλέτας, έτσι που να δημιουργηθεί ένα "ράφι" μέσα στο οποίο θα μπορείτε να τοποθετήσετε γλαστράκιας ή ζαρντινιέρες.

Σε καταστήματα ειδών σπιτιού και κήπου θα βρείτε μικρές πλαστικές ζαρντινιέρες που χωρούν ακριβώς στο άνοιγμα μιας παλέτας και έχουν κατασκευαστεί ακριβώς γι΄αυτή την χρήση.

Οι κατασκευές αυτής της μορφής μπορούν φυσικά να πάρουν όποια μορφή θέλετε, αν αποσυναρμολογήσετε τα παλετόξυλα και τα ξανακαρφώσετε σε όποια διάταξη - σχέδιο προτιμάτε, όπως και να δημιουργηθούν από απλές λεπτές σανίδες.  

Διακοσμητικές κατασκευές από Θαλασσόξυλα

Προσθέστε στο μπαλκόνι σας απόλυτη ατμόσφαιρα ...καλοκαιριού, με κρεμαστά διακοσμητικά από θαλασσόξυλα.

Μόνα τους ή συνδυασμένα με κάθε τύπου φυσικά - θαλασσινά στοιχεία και υλικά  και είτε στην φυσική τους απόχρωση είτε βαμμένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλών τύπων ατασκευές - διακοσμητικά τοίχου, ιδανικά για εξωτερικούς χώρους. Δείτε εδώ πολλές ιδέες για κατασκευές με θαλασσόξυλα. 
soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ