2021-05-10 22:24:57
Φωτογραφία για Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων: Το τρένο «Connecting Europe Express» θα ταξιδέψει σε 26 χώρες.
Χθες, Ημέρα της Ευρώπης, η Επιτροπή ανακοίνωσε τη διαδρομή και τα δρομολόγια του τρένου «Connecting Europe Express», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Σιδηροδρόμων 2021.

Το τρένο θα ξεκινήσει το ταξίδι του στις 2 Σεπτεμβρίου από τη Λισαβόνα και θα κάνει στάση σε πάνω από 70 πόλεις σε 26 χώρες, συνδέοντας έτσι την πορτογαλική, τη σλοβενική και τη γαλλική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, προτού κάνει τέρμα στο Παρίσι στις 7 Οκτωβρίου. Το ιδιαίτερο αυτό τρένο θα αποδείξει ότι οι σιδηρόδρομοι μπορούν να συνδέουν τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις, ενώ θα αναδείξει τη σημασία που έχει η πολιτική της ΕΕ για τις υποδομές προκειμένου να γίνει αυτός ο στόχος πράξη.

Η Επίτροπος Μεταφορών κ. Αντίνα Βαλεάν δήλωσε σχετικά: «Διασχίζοντας τη ήπειρό μας από τη Λισαβόνα ως το Βουκουρέστι κι από το Βερολίνο ως το Παρίσι, το Connecting Europe Express θα ακολουθήσει διαδρομές που ενώνουν χώρες, επιχειρήσεις και ανθρώπους
. Το τρένο αυτό είναι σύμβολο συνδεσιμότητας αλλά και υπενθύμιση για το ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε και πολλά να κάνουμε έως ότου οι σιδηρόδρομοι γίνουν η πρώτη επιλογή των Ευρωπαίων για τις μετακινήσεις τους. Καλωσορίστε το Connecting Europe Express όταν κάνει στάση στην πόλη σας και πάρτε μέρος στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ευρώπη».

Στη μοναδική αυτή πρωτοβουλία συμμετέχουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Κοινότητα Ευρωπαϊκών Σιδηροδρόμων και Διαχειριστών Υποδομών (CER), ευρωπαϊκές σιδηροδρομικές επιχειρήσεις, διαχειριστές υποδομών και πολλοί άλλοι εταίροι σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σε κάθε στάση, εκδηλώσεις και άλλες δράσεις, προσαρμοσμένες στα τοπικά μέτρα για τον κορονοϊό, θα αναδείξουν τον καίριο ρόλο που διαδραματίζουν οι σιδηρόδρομοι στην κοινωνία μας, αλλά και τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν για να προσελκύσουν περισσότερους επιβάτες και εμπορεύματα.

businessnews.gr

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ