2021-05-10 22:24:10
Φωτογραφία για Δραματικές στιγμές στην Ινδία: Οι σοροί δεκάδων θυμάτων κορονοϊού ξεβράστηκαν στις όχθες του Γάγγη (βίντεο)
Καθώς η πανδημία του κορονοϊού «γονατίζει» την Ινδία, οι σοροί δεκάδων ανθρώπων, που πιστεύεται πως έχουν πεθάνει από τη νόσο Covid-19, ξεβράστηκαν στις όχθες του ποταμού Γάγγη, στα βόρεια της χώρας.

Τοπικός αξιωματούχος ανέφερε πως οι σοροί 40 ανθρώπων ξεβράστηκαν στη συνοικία Μπουχάρ, κοντά στα σύνορα της Μπιχάρ με την Ούταρ Πραντές, δύο από τις φτωχότερες πολιτείες της Ινδίας.

Ορισμένα ινδικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο αριθμός των θυμάτων θα μπορούσε να φθάσει τα 100.

Οι ίδιες πηγές επικαλούνται άλλους αξιωματούχους, οι οποίοι αναφέρουν πως οι σοροί ενδεχομένως βρίσκονταν αρκετές ημέρες στον ποταμό.

Κάτοικοι δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) πως πιστεύουν ότι οι σοροί πετάχτηκαν στο νερό, διότι τα κρεματόρια είναι υπερπλήρη ή επειδή οι συγγενείς των θυμάτων δεν μπορούσαν να πληρώσουν το κόστος για την καύση των νεκρών.

«Είναι πραγματικά σοκαριστικό για εμάς» δήλωσε ένας κάτοικος, ο Καμεσγουάρ Πάντεϊ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, περίπου 4.000 άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά από την Covid-19 στην Ινδία, όπου το σύνολο των θανάτων από τον νέο κορωνοϊό αγγίζει τους 250.000.

Ειδικοί κρίνουν ότι οι αριθμοί αυτοί είναι μικρότεροι της πραγματικότητας, επικαλούμενοι, κυρίως, δεδομένα από τα κρεματόρια.

Τα θύματα που δεν έχουν καταμετρηθεί είναι πολλά, καθώς πλέον η επιδημική έξαρση έχει επεκταθεί εκτός των μεγάλων πόλεων, στις αγροτικές περιοχές όπου τα νοσοκομεία είναι σπάνια.
themaygeias
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ