2021-05-14 07:07:57
Φωτογραφία για Το ίδιο σαλόνι διακοσμημένο με δύο διαφορετικές χρωματικές παλέτες
Η ένταση των αποχρώσεων (ανοιχτό - σκούρο) καθορίζει το αισθητικό αποτέλεσμα στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων, πολύ παραπάνω από τα ίδια τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν σε κάθε στοιχείο - επιφάνεια.   



Δύο διαφορετικές διακοσμητικές εκδοχές για το ίδιο ακριβώς σαλόνι - καθιστικό, με την χρήση ανοιχτών και σκούρων χρωμάτων.

Ένας ευρύχωρος και ιδιαίτερα φωτεινός χώρος που προσφέρεται για κάθε μορφής χρωματικούς συνδυασμούς αποκτά διαφορετική όψη ανάλογα με το πόσο ανοιχτόχρωμη ή πιο σκούρα απόχρωση θα χρησιμοποιηθεί για τις μεγάλες επιφάνειες (κεντρικό τοίχο - καναπέδες). 

1. Διαμόρφωση σε λευκό - υπόλευκο - μπεζ για τον κεντρικό τοίχο και τα έπιπλα, σε συνδυασμό με φυσικές αποχρώσεις και υφασμάτινες λεπτομέρειες σε σκούρα γήϊνα χρώματα (καφέ - πορτοκαλί). 

Κλασσικός, διαχρονικός και ...σίγουρος διακοσμητικά συνδυασμός.


Το ψάθινο χαλί, το απλό ξύλινο τραπέζι,τα σκαμπώ με φυσικό σκοινί όπως και όλα τα διακοσμητικά αντικείμενα που κινούνται σε λευκές και χρυσαφί αποχρώσεις αλλά και η έντονη αντίθεση που δημιουργεί ο σκούρος πίνακας συμβάλλουν επίσης στην δημιουργία ενός πραγματικά καλαίσθητου συνόλου.  

2. Διαμόρφωση με σκούρο γκρι βελούρ ύφασμα για τους καναπέδες, ανοιχτό γκριζοπράσινο για την επιφάνεια του κεντρικού τοίχου σε συνδυασμό με φυσικές αποχρώσεις ξύλου και ψάθας και μικρές υφασμάτινες λεπτομέρειες (μαξιλάρια) σε ασπρόμαυρα μοτίβα. 

Μια σαφώς πιο μοντέρνα διακοσμητική εκδοχή του ίδιου χώρου με τα ίδια έπιπλα και με μοναδική προσθήκη τις δύο ρατάν πολυθρόνες, που έχουν αντικαταστήσει την λευκή πολυθρόνα και τα σκαμπώ της 1ης διαμόρφωσης.  

Μια ...απόδειξη για το πως η ένταση των αποχρώσεων (ανοιχτό - σκούρο) καθορίζει το αισθητικό αποτέλεσμα στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων, πολύ παραπάνω από τα ίδια τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν σε κάθε στοιχείο - επιφάνεια και ειδικά το πόσο σκουρόχρωμοι ή πιο ανοιχτοί τόνοι θα χρησιμοποιηθούν τις μεγάλες επιφάνειες (τοίχοι - έπιπλα μεγάλου όγκου).   

Η επιλογή ασφαλώς πέρα από θέμα γούστου καθορίζεται και από το ποια στοιχεία της γενικής εσωτερικής διαμόρφωσης ενός χώρου επιθυμούμε να τονίσουμε οπτικά, για παράδειγμα στην πρώτη οι μεγάλοι καναπέδες και τα λευκά  ανοιχτής απόχρωσης αντικείμενα είναι περισσότερο "απαρατήρητα" σε αντίθεση με την δεύτερη επιλογή που η σκούρα απόχρωση "τραβάει"  το μάτι προς τα στοιχεία αυτά.  



Ένα ακόμη στοιχείο αξιοπρόσεκτο και στις δύο διακοσμητικές εκδοχές του χώρου το πόσο ...πασπαρτού κομμάτια είναι στην διακόσμηση κάθε χώρου τα έπιπλα σε φυσική απόχρωση του ξύλου, τα φυσικής απόχρωσης χαλιά, οι λευκές - μπεζ κουρτίνες και τα λευκά - γυάλινα - μπρονζέ διακοσμητικά αντικείμενα που δεν δεσμεύουν καμμιά απολύτως χρωματική επιλογή και συνδυασμό για τις μεγάλες επιφάνειες, αφού το ίδιο πετυχημένα θα ταίριαζαν όποια άλλη απόχρωση και αν χρησιμοποιείτο για τους καναπέδες και τον τοίχο. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
elmueble.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ