2021-05-29 09:33:10
Φωτογραφία για Αλματώδεις ρυθμοί ανάπτυξης και σχέδια για ελληνικά τσιπ τεχνητής νοημοσύνης

 



Με ρυθμούς ανάπτυξης 100% τρέχει τον τελευταίο χρόνο η Think Silicon, η πατρινή εταιρεία που ιδρύθηκε το 2007 από τους Γιώργο Σιδηρόπουλο και Ιάκωβο Σταμούλη και μόλις πέρυσι μπήκε στο ραντάρ της αμερικανικής εισηγμένης και ηγέτιδας στον τομέα των ημιαγωγών, Applied Materials, η οποία και την εξαγόρασε. 

. Πέρα μάλιστα από τα γραφεία της Αθήνας τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 32 μηχανικούς υψηλής εξειδίκευσης, αλλά και τα αρχικά γραφεία της Πάτρας, η εταιρεία ξεκινά συνεργασία και με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, ανοίγοντας ακόμα δέκα θέσεις στην συμπρωτεύουσα και φιλοδοξώντας να δημιουργήσει εκεί έναν κόμβο καινοτομίας που θα μετατρέπει την εγχώρια έρευνα σε διπλώματα ευρεσιτεχνίας και προϊόντα

. Ο στόχος έτσι όπως εκφράστηκε από τον ιδρυτή της κ. Γιώργο Σιδηρόπουλο είναι μέχρι το 2022 να έχει τριπλασιάσει τον αριθμό των εργαζομένων της αποκτώντας το κατάλληλο μέγεθος για περαιτέρω ανάπτυξη. Εκτός από την εγχώρια ανάπτυξη της, τους 12 αυτούς μήνες η εταιρεία επεκτάθηκε και εκτός συνόρων, ανοίγοντας ένα γραφείο στις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα στο Τέξας κι ένα στην Ταϊπέι για να προωθεί τις λύσεις της, καθώς κι ένα γραφείο στη Σίλικον Βάλεϊ, όπου ένας μικρός αριθμός μηχανικών φροντίζουν την υποστήριξη των υπαρχόντων αλλά και νέων πελατών της. 

Νέα βήματα κάνει και σε τεχνολογικό επίπεδο όπου, εκτός από τις υπάρχουσες καινοτόμες λύσεις που προσφέρει στον κλάδο των GPU (η εταιρεία σχεδιάζει και υλοποιεί υψηλής απόδοσης 2D & 3D Μονάδων Επεξεργασίας Γραφικών (Graphics Processors Units ή GPUs) και Ελεγκτών Οθόνης (Display Processors/Controllers), και αφουγκραζόμενη την τάση για όλο και περισσότερη τεχνητή νοημοσύνη στις συσκευές σχεδιάζει ΑΙ επεξεργαστές επόμενης γενιάς. Αυτοί θα έχουν τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά της ενεργειακής αποδοτικότητας και του μικρού μεγέθους που την έχουν φέρει στις πρώτες θέσεις του κλάδου έως σήμερα, ενώ θα δίνουν και ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της «υπολογιστικής όρασης» (computer vision), ήτοι στο «διάβασμα» εικόνων από τη συσκευή που χρησιμοποιεί εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης για την αναγνώριση της. 

Να σημειωθεί ότι όπως επεσήμαναν τα στελέχη της κ. Γιώργος Σιδηρόπουλος  και κ. Κώστας Μάλλιος, Αντιπρόεδρος & Γενικός Διευθυντής, Applied AI Group of Applied Materials η εταιρεία έχει ήδη συμβόλαια με αρκετούς τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως οι STMicroelectronics και η Dialog καθώς και με πολλές άλλες εταιρείες, τα ονόματα των οποίων δεν είναι ανακοινώσιμα. Κι αυτό γιατί τα προϊόντα της εξυπηρετούν την αναδυόμενη αγορά του Internet of Things (IoT), των φορέσιμων συσκευών (wearables), των οικιακών συσκευών και των οθονών βιομηχανικού αυτοματισμού ενώ τα προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας που αναπτύσσει μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ολοκληρωμένα συστήματα (ICs)



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ