2021-05-31 18:44:06
Φωτογραφία για Ολλανδία:  Η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών διακόπηκε σε όλο το δίκτυο λόγω  δυσλειτουργίας στις επικοινωνίες.



Ο Ολλανδικός εθνικός φορέας αμαξοστοιχιών ανέστειλε τις υπηρεσίες του τη Δευτέρα μετά από τεχνική δυσλειτουργία που σημειώθηκε στο σύστημα ραδιοεπικοινωνιών.



Ο χειριστής τρένου, Nederlandse Spoorwegen (NS), ανέστειλε τις υπεραστικές διαδρομές και τις τοπικές διαδρομές σε όλη την Ολλανδία, ζητώντας από τους ταξιδιώτες να αναβάλουν τα ταξίδια τους εάν είναι δυνατόν.

Το πάγωμα θα μπορούσε να διαρκέσει για το υπόλοιπο της ημέρας, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ProRail, μιας ξεχωριστής κυβερνητικής εταιρείας που αναπτύσσει και συντηρεί τις σιδηροδρομικές υποδομές στη χώρα.

Το πρόβλημα συνέβη με το GSM-R, ένα εξειδικευμένο δίκτυο ραδιοεπικοινωνιών που, μεταξύ άλλων, συνδέει τους οδηγούς τρένων με έλεγχο κυκλοφορίας και παρακολουθεί την ταχύτητα της αμαξοστοιχίας. Οι Κάτω Χώρες υιοθέτησαν τη μορφή, η οποία χρησιμοποιείται επίσης σε πολλά άλλα έθνη από το 2006.

Λίγες ώρες μετά την έναρξη της διακοπής, η ProRail είπε ότι θα  μπορέσει να επανεκκινήσει με ασφάλεια μερικά από τα  τρένα.

rt.com/news/525285-dutch-trains-communication-disruption

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ