2021-05-31 18:44:35
Φωτογραφία για Η Nestlé μετατοπίζει περισσότερα φορτία από τις οδικές μεταφορές στις σιδηροδρομικές.
Η Nestlé Waters στη Γαλλία θα αναπτύξει 25 ακόμη τρένα στο πλαίσιο του έργου Glass Train. Επιπλέον, θα εισαγάγει δύο ακόμη προορισμούς. Arles στη Νότια Γαλλία και Merrey στα ανατολικά της χώρας. Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα τρένα για τη μεταφορά επαναχρησιμοποιήσιμων μπουκαλιών από τα εργοστάσιά της σε κέντρα logistics και διανομής. Επιπλέον, μετά τη χρήση των φιαλών, θα επιστρέψουν με τα ίδια τρένα στους χώρους παραγωγής τους για καθαρισμό και επισήμανση. Τα 25 νέα τρένα θα βοηθήσουν την εταιρεία να αφαιρέσει έως και 1.000 φορτηγά εκτός δρόμου και να εξοικονομήσει περίπου 500 τόνους σε εκπομπές CO2.

Γράφει ο Νίκος Παπατόλιος

Η γαλλική εταιρεία στοχεύει να μεταμορφώσει τις διαδικασίες υλικοτεχνικής υποστήριξης και μεταφοράς για τις μάρκες VITTEL και S.PELLEGRINO. Ο σιδηρόδρομος θα παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτό. Από τον περασμένο Απρίλιο, έχει εφαρμόσει μια λύση σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών μεταξύ των εργοστασίων της και μιας πλατφόρμας logistics που βρίσκεται στη Δυτική Γαλλία και ήδη βλέπει την προστιθέμενη αξία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα επεκτείνει τη χρήση των τρένων σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.


«Με το Glass Train, δεσμευόμαστε στους πελάτες μας να μεταφέρουν τα φυσικά μεταλλικά νερά μας με τον πιο ενάρετο τρόπο», δήλωσε ο Alexandre Varo, Διευθυντής πωλήσεων εκτός σπιτιού για τη Nestlé Waters France. Επιπλέον, οι σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές είναι επίσης ουσιαστικής σημασίας όσον αφορά την αποδοτικότητα και την ευελιξία για τις επιχειρήσεις της Nestlé, και μια συνολική καλύτερη υλικοτεχνική λύση πρόσθεσε τον Varo.

Μειώστε τις εκπομπές CO2 κατά 13%

Ο κύριος στόχος της Nestlé είναι να επιτύχει την ουδετερότητα του άνθρακα και να μειώσει τις εκπομπές μεταφοράς κατά 13 τοις εκατό έως το 2022. Το έργο Glass Train είναι η εμβληματική πρωτοβουλία αυτής της αποστολής και η εταιρεία λαμβάνει αρκετά μέτρα για να την αγκαλιάσει ακόμη περισσότερο.

Για παράδειγμα, στο Vergèze της Νότιας Γαλλίας, η εταιρεία ξεκίνησε το άνοιγμα μιας παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ του εργοστασίου PERRIER και του λιμανιού Fos-sur-Mer. Αυτή η κίνηση είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση σχεδόν 25.000 φορτηγών εκτός δρόμου.

Ομοίως, στο Vittel, το 50 τοις εκατό των μπουκαλιών της εταιρείας ταξιδεύει στον πελάτη σιδηροδρομικώς. Ταυτόχρονα, η εταιρεία προσπαθεί να εφαρμόσει υπερσύγχρονες λύσεις για τις υπηρεσίες σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών. Για παράδειγμα, το 2019, εισήγαγε τη χρήση υβριδικών ατμομηχανών στα δρομολόγια της.

https://www.railfreight.com/railfreight/2021/05/31/nestles-glass-train-shifts-more-cargo-from-road-to-rail/

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ