2021-05-31 23:23:24
Φωτογραφία για Θεοδωρίδου: Ποιοι παράγοντες εξετάζονται για τον εμβολιασμό των παιδιών
Στο θάνατο της 44χρονης Γλυκερίας από την Κρήτη η οποία εμφάνισε θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca αναφέρθηκε, εμφανώς συγκινημένη, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών το απόγευμα της Δευτέρας.

Η κυρία Θεοδωρίδου εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια. «Θα ήθελα πριν αναφερθώ στην τακτική ενημέρωση να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια της 44χρονης Γλυκερίας από την Κρήτη από το σπάνιο σύνδρομο θρόμβωσης με θρομβοπενία που οφείλεται στο εμβόλιο AstraZeneca», είπε επίσης.

Τι είπε για τον εμβολιασμό των παιδιών

Στη συνέχεια, η πρόεδρος της Επιτροπής αναφέρθηκε στον εμβολιασμό παιδιών 12 -15 ετών με προοπτική επέκτασης εμβολιασμού σε μικρότερες ηλικίες. Ανέφερε ότι Αμερική και Καναδάς ήδη εμβολιάζουν τα παιδιά, ο ΕΜΑ ενέκρινε τον εμβολιασμό των παιδιών με εμβόλιο mRNA.


Η κυρία Θεοδωρίδου μίλησε για αποτελεσματικότητα του εμβολίου 100%, σύμφωνα με μελέτη, αλλά επειδή ήταν μικρή έρευνα δεν θα μπορούσε να ανιχνεύσει σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Η επιτροπή έκρινε ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων και ειδικά για παιδιά με υποκείμενα νοσήματα, είπε και σημείωσε ότι η έγκριση από τον ΕΜΑ σηματοδοτεί την έναρξη για κάθε χώρα να καθορίσει την στρατηγικής της.

Υπογράμμισε επίσης πως οι παράγοντες που πρέπει να συνεκτιμηθούν είναι η συμμετοχή των παιδιών στην διασπορά, τα πλεονεκτήματα από τον εμβολιασμό σε σχέση με την εκπαίδευση, την ασφάλεια του εμβολίου και την αποδοχή του εμβολίου από τους γονείς και επισήμανε: Η Εθνική επιτροπή θα μελετήσει όλες τις παραμέτρους για τον εμβολιασμό των παιδιών που δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ