2021-06-11 09:08:22
Φωτογραφία για Οι 3 τρόποι (και αρκούν) για να αναβαθμίσεις το περπάτημα σε killer workout
Ουδέν κακόν αμιγές καλού λένε, και πράγματι η περίοδος της καραντίνας, παρά τους περιορισμούς που επέβαλλε στην αθλητική μας δραστηριότητα (καθώς και πολλών άλλων δραστηριοτήτων φυσικά) είχε τουλάχιστον ένα πολύτιμο μάθημα να μας διδάξει. Ποιο ήταν αυτό; Ότι το περπάτημα κερδίζει επάξια μια θέση ανάμεσα στους τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να ασκηθεί και να ενισχύσει τη φυσική του κατάσταση. Cheers λοιπόν σε εσένα που ανακάλυψες τη χαρά και τα οφέλη του περπατήματος και αποφάσεις να το εντάξεις στην ρουτίνα σου.

Και τι κέρδισες; Μια εξαιρετική αερόβια άσκηση, απόλυτα δωρεάν, χωρίς ανάγκη για εξοπλισμό ή επιβλέποντα instructor, και φυσικά έναν αποτελεσματικό τρόπο έκκρισης ενδορφινών (τις λες και ορμόνες τις ευτυχίας). Και επειδή πάντα υπάρχει χώρος για μια διακριτική πινελιά για να απογειώσει το καλό και να το κάνει ακόμη καλύτερο, εδώ μπορείς να εξερευνήσεις 3 τρόπους αναβάθμισης του καθημερινού σου περπατήματος.


1. Πρόσθεσε αντιστάσεις

Όπως είπαμε και πριν, ένα από τα καλά που έχει το περπάτημα ως μορφή άσκησης, είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνεις χρήση κάποιου συγκεκριμένου εξοπλισμού. Και σε αυτό θα μείνουμε. Σαφώς το να προσθέσεις βαράκια στα χέρια ή/και τα πόδια είναι ο ευκολότερος τρόπος να αυξήσεις την ένταση (και συνεπώς το έργο) κατά το περπάτημα. Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν διαθέτεις τα αντίστοιχα ‘εργαλεία’, μπορείς πάντα να τα αντικαταστήσεις με δύο ελαφριές σακούλες ψώνια από το σούπερ μάρκετ ή ένα σακίδιο πλάτης (κατά προτίμηση ανατομικό) με μερικά βιβλία. Αν και εφόσον φυσικά αυτό δεν καθιστά τη διαδικασία δυσάρεστη.

2. Πάρε τα βουνά

Ναι αυτό. Βγες για περπάτημα στην εξοχή. Ή αν ζεις στην πόλη, επέλεξε έναν εξωτερικό χώρο με σκάλες. Η διαδικασία της ανάβασης μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ένταση της προπόνησής σου (είτε μιλάμε για περπάτημα, τρέξιμο ή ποδήλατο) και οι λόγοι είναι μάλλον ευνόητοι.

3. Δανείσου στοιχεία από τη διαλλειματική προπόνηση

Όταν μιλάμε για δαπάνη ενέργειας μέσω της άσκησης, η διαλλειματική προπόνηση είναι MVP. Αυξομειώνοντας την ταχύτητα και την ένταση του ρυθμού περπατήματος, διατηρείς ψηλά τους καρδιακούς σου παλμούς και ενισχύεις τον αερόβιο χαρακτήρα της άσκησης. Για ένα περπάτημα με HIIT επιρροές λοιπόν, δοκίμασε να συνδυάσεις πέντε λεπτά περπατήματος κατά το δικό σου φυσικό ρυθμό με τρία λεπτά έντονης βάδισης. Επανέλαβε αυτόν τον κύκλο όσες φορές σου επιτρέπουν οι αντοχές κατά τη διάρκεια της βόλτας σου.

Πηγή: skai.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ