2021-06-11 08:47:02
Φωτογραφία για 9 Επιλογές σε έπιπλα εξωτερικού χώρου για το φετινό καλοκαίρι
Είδη - τύποι επίπλων εξωτερικού χώρου για να διαμορφώσετε όμορφα αλλά και λειτουργικότητα το μπακόνι, την αυλή ή τον κήπο σας για το φετινό καλακαίρι. 

Όπως ακριβώς συμβαίνει και στο εσωτερικό του σπιτιού έτσι και στην διαμόρφωση - διακόσμηση εξωτερικών χώρων τα έπιπλα που θα χρησιμοποιηθούν είναι καθοριστικής σημασίας όχι μόνο για την εμφάνιση - αισθητική αλλά κυρίως για την λειτουργικότητα του κάθε χώρου, ανάλογα με το πόσο άνετα και εύχρηστα είναι τα καθίσματα - τραπέζια.

Όσο και αν αντικειμενική προτεραιότητα όλων είναι κυρίως η τιμή* προσπαθείστε να συνδυάσετε το κόστος αγοράς ενός τραπεζιού ή καθισμάτων για το μπαλκόνι ή τον κήπο  με την λειτουργικότητά τους ανάλογα με την χρήση του χώρου και προτιμήστε έπιπλα εύκολα σε συνδυασμούς αλλά και μελλοντικές ...μεταμορφώσεις, είτε με την αλλαγή πανιού είτε με το βάψιμό τους σε διαφορετική απόχρωση. 

* Τα links είναι ενδεικτικά για να έχετε μια εικόνα του κόστους κάθε επίπλου και πιθανό το ίδιο έπιπλο να διατίθεται σε άλλο κατάστημα σε διαφορετική τιμή.


Τραπέζια - Καρέκλες

πολύ πρακτικά για μικρούς χώρους

Η σειρά Tarno από τα best sellers της IKEA σε έπιπλα εξωτερικού χώρου.

Από μέταλλο και ξύλο, τόσο οι καρέκλες όσο και το τραπέζι που διατίθεται σε δύο διαστάσεις, κλείνουν και έτσι καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο και όταν δεν χρησιμοποιούνται. 

Απλός σχεδιασμός ταιριαστός με κάθε χώρο, εύχρητα, ευέλικτα και οικονομικά αποτελούν ιδανική επιλογή για μικρά μπαλκόνια - αυλές, για την δημιουργία μιας διαφορετικής γωνιάς σε μεγάλες βεράντες - κήπους όπως και για τον εξοπλισμό ενοικιαζόμενων καταλυμμάτων.

Διατίθενται μεμονωμένα ή σε σετ που περιλαμβάνει καρέκλες + τραπέζι + μαξιλάρια.  

Από τα πιο οικονομικά σετ κήπου της αγοράς

Μέταλλο, πολυπροπυλένιο και γυαλί σε ένα σετ που είναι από τις πιο οικονομικές επιλογές της αγοράς σε έπιπλα εξωτερικού χώρου.

Σε μαύρο ή καφέ διατίθεται από πολλά καταστήματα - eshops επίπλων και ο σχετικά "άχρωμος" σχεδιασμός μπορεί να εξισσοροπηθεί με την χρήση μαξιλαριών και γενικά με χρώμα στα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου που θα τοποθετηθεί. 

Σαν καλοκαιρινό ...σινεμά

Μεταλλικές πολυθρόνες σκηνοθέτη με σκελετό και καροβάπανο-μαξιλαράκι σε διάφορες αποχρώσεις. 

Η κλασσική καρέκλα των ...θερινών κινηματογράφων ταιριαστή με κάθε είδους τραπέζι και κατάλληλη τόσο για μικρούς όσο και μεγαλύτερους εξωτερικούς χώρους, όπου είτε με ομοιόμορφα είτε με διαφορετικών αποχρώσεων καραβόπανο ανά καρέκλα μπορεί να δημιουργήσει ένα πολύ όμορφο και άνετο καθιστικό - τραπεζαρία σε κήπο ή μπαλκόνι. 

Έτοιμα παγκάκια από παλετόξυλα

Για όσους αγαπούν τα έπιπλα από παλέτες αλλά δεν τα καταφέρνουν στις κατασκευές. 

Γωνιακός καναπές - παγκάκι από παλέτες που με την χρήση ταιριαστών με τον χώρο που θα τοποθετηθεί μαξιλαριών μπορεί να αποτελέσει ένα πραγματικά ιδιαίτερο και άνετο κάθισμα σε κήπο  ή μπαλκόνι. 

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και συνδυαστικά με τραπέζι φαγητού, εύκολα βάφεται με βερνίκι ξύλου ή και χρώμα ενώ βεβαίως μπορεί να τοποθετηθεί και σε εσωτερικό χώρο. 

Ξύλινες Σεζ Λονγκ

Όπως λέμε ...Καλοκαίρι

Δημιουργείστε στη βεράντα, στον κήπο ή στο εξοχικό την απόλυτη αίσθηση ...καλοκαιριού με ξύλινες σεζ λονγκ.

Άνετες, πτυσόμενες για εύκολη αποθήκευση και μεταφορά, διατίθενται σε πολλούς διαφορετικούς τύπους από πολλά καταστήματα επίπλων και διαφέρουν εκτός από τα χρώματα κυρίως στην στιβαρότητα - αντοχή της κατασκευής και την ποιότητα του καραβόπανου.

Ανάλογα με το χρώμα - σχέδια του καραβόπανου δημιουργούν μια εντελώς διαφορετική εικόνα, συνδυάζονται εύκολα με κάθε τύπου τραπέζι - βοηθητικά έπιπλα και είναι εξαιρετικές για την καλοκαιρή διαμόρφωση μια πολύς ιδιαίτερης και άνετης γωνιάς σε μπαλκόνια, κήπους, εξοχικά σπίτια, ενοικιαζόμενα καταλύμματα. 

Από PVC και καθαρίζονται με το ...λάστιχο

Ένα από τα στοιχεία που καθορίζουν την λειτουρικότητα των επίπλων εξωτερικού χώρου είναι το πόσο εύκολα καθαρίζονται - συντηρούνται και σε αυτό το πλαστικό, αν και δεν είναι το πλέον καλαίσθητο ως υλικό, υπερέχει έναντι ξύλινων ή μεταλλικών επίπλων κήπου. 

Τα συγκεκριμένα πλαστικά σκαμπώ - τραπεζάκια εξωτερικού χώρου λόγω του σχεδιασμού τους με όψη ...πλεκτού και των απαλών αποχρώσεων είναι πολύ ιδιαίτερα, εξαιρετικά πρακτικά λόγω της διπλής χρήσης τους ειδικά σε μικρούς χώρους και συνδυάζονται εύκολα με κάθε άλλου τύπου έπιπλα. 

Το ξύλινο τραπέζι που ταιριάζει απλώς ...παντού

Ένα ...πασπαρτού ξύλινο τραπέζι εξωτερικού χώρου της IKEA κατάλληλο για κάθε μπαλκόνι - κήπο που πολύ εύκολα θα συνδυάσετε με κάθε τύπου καθίσματα. 

Λιτός αλλά κομψός και λειτουργικός σχεδιασμός, εξαιρετική σχέση ποιότητας - τιμής - αντοχής και από τα διαχρονικά έπιπλα εξωτερικού χώρου ταιριαστά τόσο σε ρουστίκ όσο και πιο μοντέρνου ύφους χώρους. 

Διαχρονικό και η χαρά του ...DIY

Τα ξύλινα έπιπλα εξωτερικού χώρου δεν ανήκουν βεβαίως στις πιο οικονομικές επιλογές όμως η αισθητική τους σαφώς υπερέχει έναντι όλων των άλλων υλικών. 

Ξύλινο ρουστίκ παγκάκι που εκτός των άλλων μπορεί να αποκτήσει όποια διαφορετική όψη προτιμάτε με βάψιμο ή μια τεχνική παλαίωσης. 

Ένα από τα πλέον διαχρονικά και εύχρηστα έπιπλα για κήπο - μπαλκόνι που μπορεί να συνδυαστεί και με τραπέζι φαγητού. 

Acapoulco. Η πολυθρόνα των διασήμων του ΄60

Η πολυθρόνα που πρωτοσχεδιάστηκε την δεκαετία του ΄50 από έναν Γάλλο επισκέπτη στον Μεξικό, με έμπνευση απο τις αιώρες των ντόπιων, και αποτέλεσε την top επιλογή για τα σπίτια όλων των διασήμων του Hollywood.

Οι αυθεντικές πολυθρόνες Acapoulco βεβαίως κοστίζουν περισσότερο από 400-500€, διαθέτουν σκελετό από χάλυβα βαμμένο με ηλεκτροστατική βαφή και το από PVC νήμα τους διαθέτει πλήρη ελαστικότητα και επαναφορά, έτσι ώστε κατά το κάθισμα να παίρνει απόλυτα το σχήμα του σώματος. 

Κάτι ...σαν Acapoulco όμως σε ότι αφορά τον γενικό σχεδιασμό και σε πολύ προσιτές τιμές θα βρείτε σε ποικιλία αποχρώσεων σε πολλά καταστήματα - eshops επίπλων

Χρησιμοποιούνται και ως πολυθρόνες εσωτερικού χώρου, με το ειδικό "μισό" ή κανονικό μαξιλάρι, και είναι ένας τύπος επίπλου πολύ ιδιαίτερος και ιδανικός για σπίτια - εξωτερικούς χώρους διαμορφωμένους σε Boho αλλά και μοντέρνο στυλ. 
soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ