2021-06-12 00:24:31
Φωτογραφία για Νέα σύσταση EMA: Ποιοι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν το εμβόλιο της AstraZeneca
Όπως ανακοίνωσε σήμερα πως η επιτροπή ασφάλειας του οργανισμού.

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή φαρμάκων, ανακοίνωσε σήμερα πως η επιτροπή ασφάλειας του οργανισμού συνέστησε όσοι έχουν παρουσιάσει το σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής να μην εμβολιαστούν κατά της COVID-19 με το σκεύασμα της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Vaxzervia.

Η επιτροπή ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) στην αξιολόγησή της δήλωσε ότι το σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής πρέπει να προστεθεί ως νέα παρενέργεια στην επισήμανση του εμβολίου της AstraZeneca.

Είναι μια κατάσταση στην οποία το αίμα διαρρέει από τα μικρότερα αγγεία σε μυς και κοιλότητες του σώματος και χαρακτηρίζεται από οίδημα και πτώση της αρτηριακής πίεσης.

Η ρυθμιστική αρχή ξεκίνησε αρχικά να εξετάζει αυτές τις περιπτώσεις τον Απρίλιο και η σύσταση προστίθεται στα προβλήματα της AstraZeneca.

Τον περασμένο μήνα, ο EMA είχε συμβουλεύσει να μην χρησιμοποιηθεί η δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca σε άτομα με συμπτώματα θρόμβωσης.

Ο ΕΜΑ διευρύνει επίσης τον έλεγχό του σε περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca και άλλα εμβόλια από τις Pfizer, Moderna και J&J.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ