2021-06-12 20:37:44
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: Αλαλούμ με το τι ισχύει για τη μουσική στην εστίαση (video)
Επιστολή με την οποία θα ζητά διευκρινίσεις αναφορικά με το πως θα μπορέσουν να παίξουν νόμιμα μουσική τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αναμένεται να στείλει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, καθώς πολλοί είναι οι καταστηματάρχες που δε γνωρίζουν αν ανοίγοντας τη μουσική, κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο για παράβαση που ενδεχομένως τους βεβαιώσει η αστυνομία.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο grtimes.gr ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγοράς, του ΕΕΘ, Λευτέρης Γεωργιάδης, μπορεί από σήμερα, Σάββατο, να έχει ανακοινωθεί ότι επιτρέπεται η μουσική στα καταστήματα, όμως οι επιχειρήσεις απαγορεύεται να έχουν εγκατεστημένα ηχεία σε εξωτερικούς χώρους και βάση νόμου επιτρέπεται να υπάρχουν μόνο εσωτερικά. Ωστόσο, «η διάταξη που βγήκε, λέει ότι επιτρέπεται η μουσική μόνο στους εξωτερικούς χώρους, άρα, όπως καταλαβαίνετε, υπάρχει ένα τεχνικό θέμα διευκρίνισης. Δηλαδή, ενώ η αστυνομική διάταξη, που εφαρμόζεται σε όλα τα μαγαζιά, απαγορεύει τα ηχεία σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, από σήμερα μας επιτρέπουν να έχουμε μουσική μόνο έξω», αναφέρει.


«Εμείς σαν επιμελητήριο θα στείλουμε μία επιστολή καθώς πρέπει να διευκρινιστεί το όλο ζήτημα. Οι πιο τυχεροί είναι οι συνάδελφοι οι οποίοι από την άδειά τους λειτουργούν μόνο υπαίθριος χώρος και μπορούν να έχουν μουσική, όπως είναι οι ταράτσες κλπ.», προσθέτει.

Όσον αφορά τα παραλιακά καταστήματα της Θεσσαλονίκης, ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνει ότι η μουσική δε μπορεί να παίζει από τον εσωτερικό χώρο, καθώς με βάση τη διάταξη απαγορεύεται και θα έπρεπε να είχαν ηχεία έξω. Όμως, αν βγάλουν ηχεία στον εξωτερικό χώρο τότε… κινδυνεύουν με πρόστιμο από την αστυνομία.

«Μάλλον, υπολογίσανε τα θέρετρα και τα νησιά για τις διακοπές. Δεν υπολογίσανε πως θα δουλέψουμε εμείς στις πόλεις», σχολιάζει σχετικά με τις ανακοινώσεις και το «αλαλούμ» που έχει προκύψει.

«Μας έχουν τρελάνει»

Το «αλαλούμ» σχολίασε μιλώντας στο grtimes.gr και ο ταμίας του Συνδέσμου Επαγγελματιών στα Λαδάδικα, Ευστράτιος Λυκοβαρδάκης. «Το πρόβλημά μας είναι ότι αυτή η κυβέρνηση μας έχει τρελάνει. Μας λέει, σήμερα Σάββατο, θα ανοίξει η μουσική μέχρι τις 01.30 αλλά απαγορεύονται έξω οι όρθιοι και η μουσική. Μέσα απαγορεύεται να μπούνε. Πως θα παίξουν μουσική αυτοί οι άνθρωποι δε μπορώ να καταλάβω. Θα μας τρελάνουν τελείως», λέει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, σημείωσε ότι πολλές φορές το προηγούμενο διάστημα τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στα καταστήματα της περιοχής πήγαιναν… περίπατο, χωρίς μάσκες και αποστάσεις, την ώρα που στα μπαράκια των Λαδάδικων υπήρχαν 2.000 άνθρωποι. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον κ. Λυκοβαρδάκη, πάνω από το 20% των καταστημάτων της περιοχής δε θα βγάλει το «λουκέτο». «Υπάρχουν μαγαζιά εστίασης στην περιοχή που δεν ανοίξανε. Δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν εμπορεύματα και να ξεκινήσουν», υπογραμμίζει.
themaygeias
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ