2021-06-22 11:01:39
Φωτογραφία για Το Υπερώο της Σιών.Εδώ έγινε, η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και η ίδρυση της πρώτης χριστιανικής Εκκλησίας
Το Υπερώο της Σιών

Εδώ έγινε, η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και η ίδρυση της πρώτης χριστιανικής Εκκλησίας (Πραξ. 2.) καθώς και η εκλογή του Ματθία και η Α΄ Αποστολική Σύνοδος.

Είχαν προηγηθεί, στον ίδιο ιερό χώρο, ο Μυστικός Δείπνος και το Μυστήριο της Θ. Ευχαριστίας, η πρώτη εμφάνιση του Κυρίου μετά την Ανάσταση στους Μαθητές Του, η ψηλάφηση του Αποστόλου Θωμά.

Σύμφωνα με την παράδοση ήταν κατοικία της Μυροφόρου Μαρίας μητέρας του αποστόλου Μάρκου. Τον 4ο αιώνα η Αγία Ελένη το είχε συμπεριλάβει εντός μιας τεράστιας εκκλησίας που ονομαζόταν η Μεγάλη Εκκλησία της Σιών. Ήταν ένα μεγαθήριο κτίσμα, αυτή η Βασιλική της Σιών, που καταστράφηκε από τους Πέρσες το 614. Το ξαναέχτισε ο Αγιος Μόδεστος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, καταστράφηκε από τους Μαμελούκους, έγινε κατόπιν τέμενος και σήμερα είναι προσκυνηματικός τόπος για όλους τους χριστιανούς, όλων των δογμάτων, για τους Εβραίους, και τους μουσουλμάνους, εξίσου ιερός τους χώρος.


Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος οι Ορθόδοξοι πηγαίνουν στο Υπερώο της Σιών με μεγάλη λιτανεία που ξεκινάει από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος που βρίσκεται μέσα στη Πατριαρχική Σχολή του λόφου της Σιών. Στον κάτω όροφο του Υπερώου βρίσκεται το κενοτάφιο του Προφητάνακτος Δαυίδ .

 Το Άγιο Πνεύμα γίνεται ο οδηγός της Εκκλησίας και δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να γνωρίσουν την αλήθεια, δηλαδή το Χριστό. Η γνώση αυτής της αλήθειας απελευθερώνει τον άνθρωπο και τη δημιουργία από τα δεσμά του θανάτου.

Μέσα στην Εκκλησία με τη δράση του Αγίου Πνεύματος συντελείται η ενότητα, ο αγιασμός και η μεταμόρφωση!
πηγή
proskynitis
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ