2021-06-28 19:28:18
Φωτογραφία για Τα τρένα του… μεσονυχτίου επιστρέφουν στην Ευρώπη – Κάποια θα θυμίζουν «ξενοδοχεία σε ράγες»
Κρεβάτια, ιδιωτικά δωμάτια, εστιατόρια και μπαρ σε βαγόνια, θα επιχειρήσουν να δώσουν νέο περιεχόμενο στην έννοια της ταξιδιωτικής πολυτέλειας

Το 2022, ένα νέο νυχτερινό τρένο με κρεβάτια θα προστεθεί στο δίκτυο των δρομολογίων που πρόκειται να ενώσουν ορισμένες από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως η Πράγα, το Βερολίνο και το Άμστερνταμ.

Στη Γαλλία, μια start-up σχεδιάζει τη σιδηροδρομική ένωση του Παρισιού με την Κοπεγχάγη, τη Ρώμη και το Πόρτο μέσα σε ένα βράδυ έως το 2024, φιλοδοξώντας να δημιουργήσει «ξενοδοχεία σε ράγες».

Επιπλέον αναμένεται η ένωση της Πράγας με τις Βρυξέλλες μέσω της Δρέσδης, αλλά και του Βερολίνου με το Άμστερνταμ, με τέτοιου είδους βραδινά τρένα μέχρι το 2022.

Η Deutsche Bahn, η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία της Γερμανίας, πούλησε όλα τα βαγόνια με κρεβάτια που διέθετε πριν από τέσσερα μόλις χρόνια, επικαλούμενη τον χαμηλό αριθμό επιβατών που τα προτιμούσε.


Ωστόσο, ο κοροναϊός και η κλιματική αλλαγή στρέφουν όλο και περισσότερους επιβάτες στα τρένα, ενώ ορισμένα ταξίδια εντός της Ευρώπης μπορούν να γίνουν ταχύτερα με τρένο παρά με αεροπλάνο.

Άλλες πέντε διαδρομές αναμένεται να δοθούν σε κυκλοφορία μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, μια νέα νυχτερινή υπηρεσία θα ενώνει τη Βιέννη με το Παρίσι μέσω του Μονάχου, όπως και τη Ζυρίχη με το Άμστερνταμ.

Τον Δεκέμβριο του 2022 αναμένονται τρένα που θα ενώνουν τη Ζυρίχη με τη Ρώμη, ενώ ένα χρόνο αργότερα έχει ανακοινωθεί η εγκαινίαση νυχτερινής γραμμής που θα ενώνει τη Βιέννη με το Παρίσι μέσω του Βερολίνου και των Βρυξελλών.

Από τον Δεκέμβριο του 2024 με τρένο θα ενώνεται και η Ζυρίχη με τη Βαρκελώνη.

Από την πλευρά της, η Σουηδία ανακοίνωσε εντός του 2020 ότι σχεδιάζει την εισαγωγή νέας νυχτερινής σιδηροδρομικής γραμμής προς τη Γερμανία και το Βέλγιο μέχρι το 2022. Τα νέα δρομολόγια θα ενώνουν σουηδικές πόλεις με το Αμβούργο και τις Βρυξέλλες, επιτρέποντας τη γρήγορη σύνδεση με την κεντρική Ευρώπη και τη Βρετανία.

Ήδη από πέρσι το καλοκαίρι, ένα προσιτό οικονομικά νυχτερινό τρένο ενώνει την Πράγα με τις ακτές της Κροατίας. Σημείωσε τόσο μεγάλη επιτυχία από την πρώτη στιγμή, ώστε η εταιρεία να βάλει δρομολόγια κάθε βράδυ.

Τις πρώτες εβδομάδες κυκλοφορίας του πούλησε 30.000 εισιτήρια, ενώ κάποια τρένα είχαν ξεπουλήσει πλήρως τις διαθέσιμες θέσεις, που κοστολογούνταν μόλις στα €22.

in.gr

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ