2021-06-29 18:25:03
Φωτογραφία για Στα σιδηροδρομικά ταξίδια στρέφονται όσοι ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους.
Περισσότεροι από τους μισούς ταξιδιώτες, οι οποίοι ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, είναι πιο πιθανό να εξετάσουν το ταξίδι με τρένο μετά την πανδημία, σε σύγκριση με πριν από αυτή, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 1.000 τακτικοί ταξιδιώτες, ένας στους πέντε (20%) θα το έκανε για να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα, ενώ το 81% των ταξιδιωτών θα υποστηρίξουν την απαγόρευση των πτήσεων μικρών αποστάσεων, οι οποίες αφορούν επαγγελματικούς λόγους, όπου υπάρχει δυνατότητα ταξιδιού με τρένο, αντίστοιχη με μια πρόσφατα εγκεκριμένη πολιτική στη Γαλλία.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη από την Trainline, δείχνει ότι όταν οι χρόνοι ταξιδιού είναι παρόμοιοι, το 90% των εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο που ταξιδεύουν για δουλειά θα προτιμούσαν να πάρουν το τρένο από το αεροπλάνο ή το αυτοκίνητο.

Οι πιο σημαντικοί παράγοντες που κάνουν τους ταξιδιώτες, οι οποίοι ταξιδεύουν για επαγγελματικούς να σταματήσουν να πετούν είναι οι ανησυχία για την υγεία και την ασφάλεια απέναντι στον Covid (41%), η σπατάλη χρόνου σε ένα αεροδρόμιο (31%) και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις (27%).


Οι κορυφαίοι λόγοι για την επιλογή του τρένου από τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν για εργασία είναι ότι, φτάνουν πιο γρήγορα στους προορισμούς τους (29%), ότι είναι σε θέση να εργάζονται παραγωγικά ενώ ταξιδεύουν (26%), αλλά και η ευκολία της μεταφοράς με τρένο στο κέντρο της πόλης (25%).

money-tourism.gr

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ