2021-07-01 21:00:10
Φωτογραφία για Πρόστιμο 50.000 ευρώ σε τράπεζα για επιβολή εξόδων στεγαστικού δανείου

Πρόστιμο συνολικού ύψους 50.000 ευρώ επέβαλλε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για παραβίαση της νομοθεσίας για την προστασία Καταναλωτή.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε ύστερα από παρέμβαση της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.), με αφορμή καταγγελία μέλους της για επιβολή εξόδων δανείου σε σύμβαση στεγαστικού δανείου.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της ένωσης και ειδικότερα σημειώνεται ότι, η προμήθεια για την εκταμίευση του ποσού του στεγαστικού δανείου, η οποία συχνά καλύπτεται από τον τίτλο “έξοδα δανείου”, “έξοδα φακέλου”, “έξοδα έγκρισης δανείου» κλπ. έχει κριθεί καταχρηστική με βάση την απόφαση 5253/2003 του Εφετείου Αθηνών μετά από συλλογική αγωγή της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. Ομοίως, καταχρηστική έχει κριθεί και η επιβολή ποινής προεξόφλησης σε στεγαστικά δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο, σύμφωνα με την απόφαση 430/2005 του Αρείου Πάγου. Στις ανωτέρω αποφάσεις βασίστηκε και η Υπουργική Απόφαση Ζ1-798/2008, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.





Περισσότερα: newsit

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ