2021-07-02 22:34:05
Φωτογραφία για Εν αναμονή για τήρηση δεσμεύσεων.
Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του ΟΣΕ, από αύριο θα επαναλειτουργεί το τρενάκι του Πηλίου στη διαδρομή από τα Ανω Λεχώνια μέχρι τις Μηλιές. Αυτό τουλάχιστον ανακοινώθηκε επίσημα, μετά τη θύελλα των αντιδράσεων εκ μέρους ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων για την μη αξιοποίηση του «Μουντζούρη» τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, που η Μαγνησία έχει απόλυτη ανάγκη όλα τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Τα μόνο σίγουρο είναι πως αν δεν ξεσηκώνονταν οι άνθρωποι του τουρισμού, δεν επρόκειτο ο ΟΣΕ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να θέσουν σε λειτουργία το τρενάκι του Πηλίου. Περιμένουμε, λοιπόν, από αύριο να ξανασφυρίζει ο «Μουντζούρης» στον σταθμό των Ανω Λεχωνίων και να μεταφέρει τους πρώτους επιβάτες του φετινού καλοκαιριού μέχρι τον σταθμό των Μηλεών.

Ολόκληρη η περιοχή θα τονωθεί τουριστικά από την επαναλειτουργία του τρένου. Αλλωστε, οι τουριστικοί πράκτορες, που αντέδρασαν στην αδράνεια του ΟΣΕ και ζήτησαν εξηγήσεις για την καθήλωση του «Μουντζούρη», έγιναν αποδέκτες παραπόνων από τουρίστες, που ήθελαν να ταξιδέψουν με το τρενάκι του Πηλίου σε μια από τις ιστορικότερες τουριστικές διαδρομές της Ευρώπης και δεν μπορούσαν να βγάλουν άκρη. Ας ελπίσουμε να φανεί συνεπής ο ΟΣΕ ως προς τη δέσμευση που έχει αναλάβει και από αύριο να βγάλει τον «Μουντζούρη» από την αφάνεια.

Γ.Λ.

taxydromos.gr

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ