2021-07-08 09:49:32
Φωτογραφία για 14 κρούσματα στο καράβι από την Ίο. Τι συνέβη στο νησί, οι διακοπές μετά τις πανελλήνιες και τα πάρτι
Συναγερμός σήμανε χθες το βράδυ στη Ραφήνα, όταν στο λιμάνι κατέπλευσε το πλοίο Super Express προερχόμενο από την Ίο στο οποίο επέβαιναν ύποπτα κρούσματα κορονοϊού 73 για την ακρίβεια, παιδιά κυρίως νεαρής ηλικίας που βρίσκονταν στο νησί των Κυκλάδων για διακοπές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού το γκρουπ των περίπου 73 ατόμων παρέμεινε απομονωμένο στο πλοίο Super Expres, ενώ όταν έφτασε στο λιμάνι υποβλήθηκαν σε rapid tests από κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που βρίσκονταν σε ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας.

Μάλιστα μετά τη διενέργεια των τεστ, έγινε σύσταση στα περίπου 70 άτομα να μπουν σε προληπτική καραντίνα, δίχως να είναι ακόμα γνωστό εάν από τους ελέγχους προέκυψε θετικό δείγμα.

Το πλοίο που κατέπλευσε στο λιμάνι της Ραφήνας στις 20:32 χθες με 369 επιβάτες και 28 άτομα πλήρωμα, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Θήρα, Ιο, Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Τήνο. Σήμερα το Super Express απολυμάνθηκε από ειδικό συνεργείο και αναχώρησε για το καθιερωμένο δρομολόγιό του στις 08:05, αντί στις 07:05 που ήταν προγραμματισμένο.


Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επιβεβαίωσε το περιστατικό, κάνοντας λόγο για 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την Ίο, με μέσο όρο ηλικίας τα 17 έτη, γεγονός που -όπως τόνισε- αναδεικνύει τη σημασία της μάσκας, των εμβολίων και τήρησης των υγειονομικών μέτρων.

Πώς ξεκίνησε η διασπορά του κορονοϊού στην Ίο

Τα τελευταία 24ωρα στο νησί των Κυκλάδων προέκυψαν θετικά κρούσματα κορονοϊού προκαλώντας συναγερμό στις υγειονομικές Αρχές που άμεσα άρχισαν να αναζητούν το πώς ξεκίνησε η διασπορά. Όπως είπε μιλώντας στο iefimerida.gr ο δήμαρχος Ίου, Γκίκας Γκίκας όλα ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες, όταν περίπου 1.000 άτομα που τελείωσαν τις Πανελλήνιες έφτασαν στο νησί, το οποίο να σημειωθεί ότι φημίζεται για τη νυχτερινή ζωή του και προτιμάται από νεαρά άτομα.

«Δυστυχώς από την πρώτη ημέρα άρχισαν τα κρούσματα στα παιδιά ηλικίας 18 ετών με αποτέλεσμα να υπάρξει διασπορά. Χθες αναχώρησε το τελευταίο γκρουπ με τα ύποπτα κρούσματα, ενώ τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό στο νησί μεταφέρθηκαν στα ξενοδοχεία καραντίνας, μαζί με τις στενές επαφές τους. Ευτυχώς ο ιός δεν εισχώρησε στον μόνιμο πληθυσμό, καθώς το 90% των κατοίκων έχει εμβολιαστεί κατά της covid-19», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκίκας.

Όπως καταλήγει ο ίδιος, το νέο μέτρο για τη διενέργεια τεστ κορονοϊού από τους μη εμβολιασμένους για την άφιξή τους στα νησιά αναμένεται να φανεί «κλειδί» στο μέλλον προκειμένου να μην υπάρξουν ανάλογα περιστατικά.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στο λιμάνι της Ραφήνας για 70 ύποπτα κρούσματα κορονοϊού
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ