2021-07-11 09:20:08
Φωτογραφία για Το βιβλίο του Κώστα Κρομμύδα στην μεγάλη οθόνη...

Ο Κώστας Κρομμύδας, παραχώρησε συνέντευξη στο ΟΚ και μιλησε για το βιβλίο του με τίτλο "Ακάκιε" το οποίο θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο.

Πώς αποφάσισες να γράψεις το συγκεκριμένο μυθιστόρημα;

Η ιστορία του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από το Ακάκιε είναι συ­γκλονιστική: Γνώριζα ένα μέρος της πριν ξεκινήσω να κάνω την έρευνά μου. Κάποια στιγμή ένιωσα ότι ήρθε η ώρα να γράψω τη συγκεκριμένη ιστορία. Ένιωσα πιο ώριμος συγγραφικά καθώς πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο απαιτούσε μια διαφορετική προσέγγιση στο κομμάτι των συνεντεύξεων και της έρευ­νας. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα πως κατά τη διάρκεια της αναζήτησης πληροφοριών θα έβρισκα τόσους θησαυρούς. Η έρευνα έφερε στο προσκήνιο πράγματα που δεν γνώριζε ούτε η ίδια η οικογένεια. Η ιστορία ξεκινάει το 1918 και μέχρι να φτάσω σε ένα σημείο όπου υπάρχουν ζωντανοί άνθρωποι που μπο­ρούν να αφηγηθούν κάποια πράγματα έκανα πολύ μεγάλη έρευνα.

Ποια σχέση έχεις με τον ήρωα του βιβλίου σου;

Ο Λευτέρης Μαντζίκας, ο ιδρυτής μίας από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες ζυμα­ρικών της Ελλάδας, είναι ο παππούς της γυναίκας μου και είχα την τύχη να συ­νομιλήσω μαζί του. Πολλά από αυτά που μου είχε αποκαλύψει για τη ζωή του υπάρχουν μέσα στο βιβλίο. Χαίρομαι που μου έδωσε η οικογένεια την άδεια να γράψω αυτή την ιστορία και να έχω πρόσβαση σε υλικό που δεν είχε κανένας. Έψαξα μπαούλα, φωτογραφίες... Το βιβλίο είναι μια σύνθεση πολλών ιστοριών και πρέπει να τονίσω ότι έχει και πολλά μυθοπλαστικά στοιχεία.

Ποια μπορεί να είναι η πηγή έμπνευσης για ένα μυθιστόρημα;

Αναζητώ συχνά να μου εμφανιστεί μια πόρτα. Μια είδηση, ένα πρόσωπο, μια ενδιαφέρουσα ιστορία που θα μου διηγηθεί κάποιος. Από εκεί και έπειτα αυτή την πόρτα την παίρνω και με τη φαντασία μου την πλάθω ώστε να έχει ενδιαφέρον για τον αναγνώστη. Υπό αυτή την έννοια, έχω πολλές ιστορίες στο συρτάρι μου που πρέπει να δημιουργηθούν.

Διάβασα ότι η εταιρεία παραγωγής τηλεοπτικών σειρών Αγροναύτες ετοιμάζει την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου.

Ναι. Υπογράψαμε το συμβόλαιο για να μεταφερθεί το βιβλίο στη μεγάλη οθόνη. Η ιστορία αυτή θα είναι πιο κοντά στα αληθινά γεγονότα. Πριν εκδοθεί το βιβλίο, τους άρεσε πάρα πολύ η ιδέα, η ιστορία και η πορεία αυτού του ανθρώπου. Υπο­γράψαμε και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είναι μια σοβαρή παραγωγή και θα γίνει μια πολύ καλή δουλειά. Πάντα μου άρεσε το καλό σινεμά.

Θα έχεις κάποιον ρόλο στην ταινία;

Αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει η παραγωγή. Επειδή όμως με ρωτάνε πάρα πολλοί, θα σου πω ότι δεν με ενδια­φέρει να παίξω - τουλάχιστον τους πρω­ταγωνιστικούς ρόλους σε καμία περίπτω­ση. Αυτό που ίσως επιδιώξω είναι να έχω κάποιον συμβουλευτικό ρόλο ως προς το σενάριο. Ηδη οι άνθρωποι με ρωτάνε και τους δίνω πρόσβαση στο υλικό που έχω προκειμένου να αποτυπωθεί κατάλληλα η εποχή, τα σκηνικά και τα κοστούμια. Με αυτή την έννοια, λοιπόν, σαφέστατα θα βοηθήσω, θέλω να καταλάβει κάτι ο κόσμος, ο καθένας έχει τη δουλειά του, δεν είμαστε όλοι για όλα. Δεν υπάρχει λοιπόν κάποια προϋπόθεση να είμαι και ο σεναριογράφος και ο πρωταγωνιστής. Αλλο πράγμα είναι η συγγραφή ενός βιβλίου, άλλο η παραγωγή, άλλο η σκηνοθεσία κι άλλο ο πρωταγωνιστικός ρό­λος: Απλά τυχαίνει επειδή έχω διττή ιδιότητα -ως συγγραφέας και ως ηθοποι­ός- να δημιουργούνται απορίες.



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ