2021-07-18 11:34:19
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Πιθανά πάνω από 200 συμπτώματα, ανάμεσά τους και η συρρίκνωση πέους
Τα πιο γνωστά μέχρι τώρα είναι η κόπωση, ο πονοκέφαλος, ο πυρετός και η απώλεια γεύσης/όσφρησης

Είναι πιθανό να υπάρχουν περισσότερα από 200 συμπτώματα της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, σύμφωνα με νέα παγκόσμια μελέτη. Τα πιο γνωστά μέχρι τώρα είναι η κόπωση, ο πονοκέφαλος, ο πυρετός και η απώλεια γεύσης/όσφρησης.

Ωστόσο, οι επιστήμονες που ερευνούν τα συμπτώματα της λοίμωξης εντόπισαν ότι είναι πολύ περισσότερα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, κάθε ασθενής με Covid εμφανίζει κατά μέσο όρο 56 διαφορετικά συμπτώματα κατά τη διάρκεια της νόσησης μέχρι την ανάρρωσή του - συμπεριλαμβανομένων και κάποιων περίεργων παθήσεων, όπως η συρρίκνωση του πέους και η ακανόνιστη περίοδος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λονδίνου ρώτησαν περίπου 4.000 ανθρώπους από όλο τον κόσμο για την εμπειρία τους με τη λοίμωξη.

Οι ασθενείς ανέφεραν ένα μείγμα 203 συμπτωμάτων, με τους συμμετέχοντες να βιώνουν κατά μέσο όρο 56 διαφορετικά. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα συμπτώματα επηρεάζουν 10 διαφορετικά όργανα, όπως την καρδιά, τους πνεύμονες, τον εγκέφαλο και το έντερο. Η κόπωση ήταν το πιο κοινό σύμπτωμα, σύμφωνα με το 98,3% των άνω των 18 ετών.


Άλλοι ανέφεραν ψευδαισθήσεις, τρέμουλο, φαγούρα στο δέρμα, αλλαγές στον εμμηνορροϊκό κύκλο, σεξουαλική δυσλειτουργία, ταχυπαλμία, διάρροια και βουητό στα αυτιά. Δεν είναι επιβεβαιωμένα όλα τα αναφερόμενα συμπτώματα της έρευνας, καθώς τα αποτελέσματα βασίστηκαν απλώς σε απαντήσεις από ασθενείς που έχουν προσβληθεί, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως υπήρξε και υπερβολική αναφορά.
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ