2021-07-21 22:10:28
Φωτογραφία για Πούτιν: «Όχι» στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κατά της Covid - Τα εμβόλια δεν πρέπει να επιβάλλονται
 

Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ότι «ο εμβολιασμός δεν πρέπει να επιβάλλεται»

Κατηγορηματικά κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών ενάντια στον κορωνοϊό τάχθηκε για άλλη μία φορά κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, δίνοντας, από την άλλη, ιδιαίτερη έμφαση στην επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας.

«Βασικός μας στόχος αυτή τη στιγμή είναι να αυξηθούν οι ρυθμοί εμβολιασμού στη χώρα.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να πείθουμε τον κόσμο για την αναγκαιότητα να κάνει το εμβόλιο, για το ότι μόνο έτσι θα μπορέσουμε να βάλουμε φρένο στην πανδημία» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, συμπληρώντας:

«Ωστόσο, ο εμβολιασμός δεν πρέπει να επιβάλλεται, πρέπει «αναλυτικά και εξειδικευμένα να εξηγούμε τα ερωτήματα που έχουν οι πολίτες».

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως συνολικά 33,6 εκατομμύρια Ρώσοι, ή το 23% του πληθυσμού της χώρας, έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.


Την ίδια στιγμή, πλήρως εμβολιασμένοι είναι περίπου 22,6 εκατομμύρια, ή 15%, σε έναν πληθυσμό 146 εκατομμυρίων.

«Καλοκαίρι δοκιμασίας»

Ο Putin είπε ότι το καλοκαίρι του 2021 ήταν για την Ρωσία μια κατά σειρά δοκιμασία στην μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, επισημαίνοντας ότι «όλα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται» και είναι «κατανοητό ότι ο κόσμος έχει κουραστεί».

«Η ταχύτητα των εμβολιασμών έχει σχεδόν διπλασιαστεί» ανέφερε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός Τatjana Golikova, ενώ ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων της Ρωσίας έχει υπερδιπλασιαστεί, από περίπου 9.000 στις αρχές Ιουνίου σε περισσότερες από 25.000 στα μέσα Ιουλίου.

Έτσι, αντιμέτωποι με τις αυξανόμενες λοιμώξεις και τους θανάτους, παρά την εκπεφρασμένη επιθυμία του Putin, αξιωματούχοι σε περισσότερες από 30 ρωσικές περιοχές κατέστησαν υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς για ορισμένες ομάδες, όπως εκείνες που απασχολούνται στην υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση, τις δημόσιες συγκοινωνίες ή τον τομέα των υπηρεσιών.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ