2021-07-27 18:57:39
Φωτογραφία για Διαμορφώσεις Εξωτερικών Χώρων με Kαλαμωτές
Το καλάμι εκτός από εξαιρετικά καλαίσθητο και απόλυτα ταιριαστό με το Μεσογειακό τοπίο είναι ένα υλικό ελαφρύ, σχετικά οικονομικό σε σχέση με άλλα υλικά περίφραξης - σκίασης και ταυτόχρονα εύκολο στην τοποθέτησή του, μπορεί δε να χρησιμοποιηθεί τόσο σε κήπους-αυλες όσο και σε μπαλκόνια με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. 

Σε καταστήματα με είδη σπιτιού - κήπου θα βρείτε κάποιους τύπους  καλαμωτών κυρίως σε ρολό και σε  στανταρισμένες διαστάσεις, όμως ασφαλώς τα καταστήματα που ειδικεύονται στην εμπορία σχετικών ειδών διαθέτουν πολύ μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών σε είδη καλαμιού, διαστάσεις και τιμές. 

Θεωρητικά κάθε τύπου ρολό ή σε πάνελ από καλάμι, όπως και από λυγαριά,  μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πέργκολες, κάθε τύπου σκέπαστρα εξωτερικού χώρου, περιφράξεις κήπου - μπαλκονιού κλπ αλλά ασφαλώς η αντοχή κάθε είδους όπως και ο βαθμός σκίασης είναι διαφορετικός. 

Το πάχος του καλαμιού επίσης διαφοροποιεί την αντοχή και τον βαθμό σκίασης μιας καλαμωτής και ένας τρόπος για να ενισχύσετε μια τέτοια κατασκευή σε πέργκολα -αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια οικονομική καλαμωτή από σχετικά λεπτό καλάμι- είναι να τοποθετήσετε δύο φύλλα ενωμένα μεταξύ τους ανά σημεία με σύρμα. 

Τα αναρριχώμενα φυτά είναι επίσης ένας από τους πιο όμορφους τρόπους για να αυξήσετε την σκιά που θα προσφέρει μια καλαμωτή σε πέργκολα, στο σημείο που έχετε τοποθετήσει ένα καθιστικό ή μια τραπεζαρία εξωτερικού χώρου. 

Κάθε τύπου πέργκολα - ξύλινος σκελετός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τοποθέτηση καλαμωτής, αρκεί βεβαίως να πρόκειται για σταθερή και στιβαρή κατασκευή, ενώ τα φύλλα καλαμωτής θα πρέπει να δεθούν γερά ανά σημεία τόσο μεταξύ τους όσο και πάνω στα ξύλα με γαλβανισμένο σύρμα ή πλαστικά δεματικά.  

Καλαμωτές μπορούν ασφαλώς να τοποθετηθούν και σε μεταλλικές πέργκολες, κάθε τύπου, δημιουργώντας μιας επίσης εφάμιλλη του ξύλου αισθητικά εικόνα, απόλυτα ταιριαστή τόσο σε κήπους όσο και σε μπαλκόνια. 

Τα ακατέργαστα ξύλα - κορμοί είναι επίσης ένας τρόπος για την δημιουργία πλαισίου στήριξης μιας καλαμωτής, ιδανικά για εξοχικά σπίτια και παραθαλάσσιες κατοικίες. 

Όπως ακριβώς και συνδυαστικά με κάθε άλλου τύπου στέγαστρο και μια καλαμωτή μπορεί να πλαισιωθεί με πρόσθετα κάθετα κομμάτια καλαμιού σε ρολό, κουρτίνες, στόρια μπαμπού κλπ για την δημιουργία εντονότερης σκιάς. 

Τα μικρά ή μεγαλύτερα κενά  ανάμεσα στα καλάμια, ανάλογα με το σχέδιο της καλαμωτής, επιτρέπουν να περνά στον στεγασμένο χώρο τόσο μια ποσότητα φωτός, έτσι που να δημιουργείται ένας πιο φυσικός και ατμοσφαιρικός τρόπος σκίασης σε σχέση με άλλα συμπαγή υλικά, όσο και στον αέρα να κυκλοφορεί γι΄αυτό και οι καλαμωτές είναι τα πιο αντιανεμικά σκέπαστρα αρκεί βεβαίως να έχουν τοποθετηθεί - στερεωθεί σωστά. 

Ακόμη και τα πολύ οικονομικά ρολό από λεπτό καλάμι είναι ένας πολύ καλαίσθητος αλλά και πρακτικός τρόπος για να απομονώσετε πλήρως ένα μπαλκόνι, δένοντας μια τέτοια καλαμωτή πάνω στα κάγκελα σε σύρμα ή πλαστικά δεματικά. 

Ανάλογα με το πόσο θέλετε να απομονώσετε οπτικά τον προσωπικό σας χώρο από τα ...γειτονικά μπαλκόνια μπορεί να χρησιμοποιηθεί καλαμωτή μικρού ή μεγαλύτερου ύψους, ενώ βεβαίως επιπρόσθετα το καλάμι μπορεί να διακοσμηθεί τόσο με αναρριχώμενα όσο και με άλλου τύπου  στοιχεία πχ φώτα, μικρού βάρους διακοσμητικά τοίχου κλπ. 

Το  καλάμι είναι επίσης ένα από τα πιο καλαίσθητα φυσικά υλικά για να δημιουργήσετε φράχτες - διαχωριστικά σε κήπους - αυλές και μπορεί να τοποθετηθεί, ανάλογα με το σημείο, μόνο του ή συνδυαστικά με ξύλινα πλαίσια - καφασωτά ή και μεταλλικό σκελετό, αν πχ πρόκειται για την εξωτερική περίφραξη. 

Μεμονωμένα χοντρά καλάμια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να πλαισιώσουν μια απλή καλαμωτή σε ρολό ώστε να δημιουργηθούν είτε πολύ εντυπωσιακοί αυτόνομοι φράχτες, είτε για να αποκτήσουν μεγαλύτερο ύψος χαμηλοί τοίχοι - περιφράξεις σε κήπους - αυλές. 

Και φυσικά τόσο καλαμωτές μικρού ύψους όσο και μεμονωμένακαλάμια δεμένα μεταξύ τους σε σειρά ή σε πιο περίτεχνους σχηματισμούς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την οριοθέτηση παρτεριών ή και μεγαλύτερων περιοχών σε έναν κήπο, λειτουργώντας ταυτόχρονα πολύ όμορφα και διακοσμητικά. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ