2021-08-02 01:13:38
Φωτογραφία για Κινδύνευσε να βγει εκτός τροχιάς ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός εξαιτίας λανθασμένης πυροδότησης των κινητήρων

Η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία ρίχνει τις ευθύνες στο λογισμικό για την λανθασμένη πυροδότηση των κινητήρων του νέου εργαστηριακού τμήματος λίγες ώρες αφότου προσαρτήθηκε βγάζοντας εκτός θέσης τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και εκθέτοντας σε κίνδυνο και το πλήρωμα.

Το πρόβλημα στο λογισμικό έκανε το Nauka, όπως ονομάζεται το τμήμα (module) που προσαρτήθηκε, σε ύψος περίπου 435 χιλιομέτρων από τη Γη, να πιστέψει ότι πρέπει να απομακρυνθεί από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό πυροδοτώντας τους κινητήρες του και βγάζοντας εκτός θέσης των Διεθνή Διαστημικό Σταθμό κατά 45°. Το Nauka είναι ένα πολύ-εργαστήριο, το οποίο αναπτυσσόταν σχεδόν από το 1995 και μετά από ανασχεδιασμούς και αναβολές τελικά εκτοξεύθηκε για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 21 Ιουλίου του 2021 όταν είχε προγραμματιστεί να εκτοξευθεί σχεδόν μία δεκαπενταετία νωρίτερα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μόλις έφτασε σε διαστημικό χώρο, το ρωσικό module αντιμετώπισε σχεδόν αμέσως προβλήματα πρόωσης και επικοινωνιών με αποτέλεσμα την καθυστερημένη είσοδο του σε τροχιά. Η μονάδα «έδεσε» επιτυχώς στον διαστημικό σταθμό οκτώ ημέρες αργότερα από το προγραμματισμένο.





Περισσότερα: insomnia

doriforosnews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ