2021-08-02 08:58:09
Φωτογραφία για Κυβερνοασφάλεια: Tα μέλη της ΕΕ δεσμεύονται για υποδομή κβαντικής επικοινωνίας
Με την υπογραφή, από την Ιρλανδία, της πολιτικής δήλωσης για την ενίσχυση των ευρωπαϊκών ικανοτήτων στις κβαντικές τεχνολογίες, την κυβερνοασφάλεια και τη βιομηχανική ανταγωνιστικότητα, πλέον όλα τα κράτη μέλη έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος για την οικοδόμηση της ασφαλούς υποδομής κβαντικής επικοινωνίας EuroQCI, η οποία θα καλύπτει ολόκληρη την ΕΕ. Τα επόμενα χρόνια, τα ασφαλή δίκτυα επικοινωνιών υψηλών επιδόσεων θα είναι ζωτικής σημασίας για την κάλυψη των αναγκών κυβερνοασφάλειας της Ευρώπης. 

 Η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος για μια Ευρώπη Έτοιμη για την Ψηφιακή Εποχή, κ. Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ, δήλωσε σχετικά: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ υπέγραψαν τη δήλωση για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Υποδομών Κβαντικής Επικοινωνίας EuroQCI, η οποία θα αποτελέσει μια στέρεη βάση για την πραγματοποίηση των σχεδίων της Ευρώπης να καταστεί σημαντικός παίκτης στις κβαντικές επικοινωνίες. Παροτρύνω λοιπόν όλα τα κράτη μέλη να είναι φιλόδοξα στις δραστηριότητές τους, διότι τα ισχυρά εθνικά δίκτυα θα αποτελέσουν το θεμέλιο της EuroQCI». 


 Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν, προσέθεσε τα εξής: «Όπως είδαμε πρόσφατα, σήμερα η κυβερνοασφάλεια αποτελεί, περισσότερο από ποτέ, ένα κρίσιμο στοιχείο της ψηφιακής μας κυριαρχίας. Χαίρομαι ιδιαίτερα που όλα τα κράτη μέλη πλέον συμμετέχουν στην πρωτοβουλία EuroQCI, βασικό στοιχείο της επικείμενης πρωτοβουλίας μας για ασφαλή συνδεσιμότητα, μέσω της οποίας όλα τα κράτη μέλη θα έχουν πρόσβαση σε προστατευμένες και αξιόπιστες υπηρεσίες επικοινωνιών.» 

 Η πρωτοβουλία EuroQCI θα αποτελέσει μέρος μιας ευρύτερης δράσης της Επιτροπής για τη δημιουργία ενός δορυφορικού συστήματος ασφαλούς συνδεσιμότητας που θα καταστήσει τις ευρυζωνικές συνδέσεις υψηλής ταχύτητας διαθέσιμες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το σχέδιο αυτό θα παρέχει αξιόπιστες, οικονομικά αποδοτικές υπηρεσίες συνδεσιμότητας με ενισχυμένη ψηφιακή ασφάλεια. Έτσι, η EuroQCI θα συμπληρώνει τις υπάρχουσες υποδομές επικοινωνίας με ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας βάσει των αρχών της κβαντικής μηχανικής —για παράδειγμα, παρέχοντας υπηρεσίες που βασίζονται στην κατανομή κβαντικών κλειδών, μια εξαιρετικά ασφαλή μορφή κρυπτογράφησης.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ