2021-08-07 09:32:06
Φωτογραφία για Δεν πρόκειται να παρακαμφθούν οι απαιτήσεις συστήματος των Windows 11
Εν μέσω της πανδημίας, τα Windows γνωρίζουν μεγάλη αύξηση της δημοτικότητάς τους και η Microsoft παρουσίασε πρόσφατα τα Windows 11, τα οποία δεν σχεδιάστηκαν με γνώμονα την οικονομική ικανότητα των χρηστών, εν μέσω πανδημίας. Τα Windows 11 διαθέτουν νέα εμφάνιση, θέματα και επιλογές εξατομίκευσης, κεντρικό μενού Έναρξη, και πολλά άλλα που αρέσουν στους χρήστες, σε αντίθεση με τις απαιτήσεις του νέου λειτουργικού σε επίπεδο hardware. Η εταιρεία δεν έχει επικοινωνήσει σωστά τις απαιτήσεις του OS και ορισμένοι χρήστες δεν είναι σίγουροι αν οι συσκευές τους μπορούν να αναβαθμιστούν στο νέο λειτουργικό σύστημα. 

Το βασικότερο πρόβλημα είναι η απαίτηση για ύπαρξη ενός τελευταίας τεχνολογίας chip, του TPM 2.0, που είναι προεγκατεστημένο στα περισσότερα laptops, αλλά προφανώς δεν υπάρχει στα περισσότερα desktops. Πρόβλημα αποτελεί επίσης το περιορισμένο πλήθος των υποστηριζόμενων επεξεργαστών
. Η Microsoft δημοσίευσε ένα βίντεο που εξηγεί τις νέες απαιτήσεις, τόνισε ότι στοχεύει στην αύξηση της ασφάλειας, και αναφέρθηκε στο εάν οι χρήστες μπορούν να παρακάμψουν αυτούς τους περιορισμούς. Για όσους δεν γνωρίζουν, τα Windows 11 υποστηρίζουν αυτήν τη στιγμή τους επεξεργαστές 8ης γενιάς της Intel ή νεότερους, AMD Zen 2 ή νεότερους, Qualcomm 7/8 Series. Η Microsoft είναι πεπεισμένη ότι μόνο οι συσκευές με νεότερους επεξεργαστές θα πληρούν τις προϋποθέσεις της σχετικά με την ασφάλεια και την αξιοπιστία που θέλει να προσφέρει στα Windows 11 και γι’ αυτό οι παλαιότερες συσκευές αποκλείονται από το πλάνο της. 

 Η εταιρεία σχεδιάζει να ελέγχει τη συμβατότητα χρησιμοποιώντας το Windows Update προτού επιτρέψει την εγκατάσταση των Windows 11 και ένα σφάλμα συμβατότητας θα εμφανιστεί στην οθόνη εάν η συσκευή δεν πληροί τις απαιτήσεις που έχει θέσει η Microsoft. Εκπρόσωποι της Microsoft εξήγησαν ότι καταλαβαίνουν ότι είναι απογοητευτικό όταν η συσκευή κάποιου δεν είναι κατάλληλη για τα Windows 11, αλλά εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές για να διασφαλίσουν μια ποιοτική εμπειρία. Η Microsoft σημείωσε ότι τα Windows 11 είναι μια μεγάλη αναβάθμιση με έμφαση στην ασφάλεια και αυτές οι απαιτήσεις εξασφαλίζουν τόσο καλύτερη απόδοση όσο και βελτιωμένη ασφάλεια. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι παράκαμψης δεν θα λειτουργήσουν. Ενώ οι χρήστες μπορούν να καταργήσουν τους περιορισμούς για τις ενημερώσεις στα Windows 11 τροποποιώντας το κατάλληλο Group Policy, οι ελάχιστες απαιτήσεις υλικού του OS δεν μπορούν να παρακαμφθούν μέσω μιας επεξεργασίας στο group policy. 

 Σύμφωνα με τη Microsoft: “Αυτό το group policy δεν θα επιτρέψει να ξεπεράσετε την επιβολή χρήσης συγκεκριμένου υλικού για τα Windows 11. Θα εξακολουθήσουμε να σας αποκλείουμε από την αναβάθμιση της συσκευής σας που βρίσκεται σε μη υποστηριζόμενη κατάσταση, επειδή θέλουμε πραγματικά να διασφαλίσουμε ότι οι συσκευές σας θα παραμένουν υποστηριζόμενες και ασφαλείς.” Όπως μπορείτε να φανταστείτε, οι χρήστες δεν είναι ευχαριστημένοι με την ασαφή εξήγηση της Microsoft. Στα σχόλια του σχετικού βίντεο της Microsoft, οι χρήστες ουσιαστικά ξεκαθαρίζουν στην εταιρεία ότι πρέπει να αντιστρέψει αυτές τις απαιτήσεις. Ορισμένοι χρήστες είπαν ότι «τα Windows 11 θα είναι τα επόμενα Windows 8», ενώ άλλοι επέκριναν την εξήγηση της Microsoft για τις ελάχιστες απαιτήσεις λέγοντας “Αυτές οι απαιτήσεις είναι απλώς ένα κόλπο μάρκετινγκ”. Τα σχόλια κάτω από αυτό το βίντεο έχουν πλέον απενεργοποιηθεί. 

Οι απαιτήσεις των Windows 11 μπορούν ακόμα να παρακαμφθούν… αλλά η διαδικασία δεν θα είναι απλή. Είναι πολύ πιθανό ότι οι προγραμματιστές και οι χρήστες θα βρουν τελικά έναν τρόπο να παρακάμψουν όλες τις απαιτήσεις. Για παράδειγμα, θα ήταν δυνατό να παρακάμψετε τις απαιτήσεις τροποποιώντας το μέσο εγκατάστασης (.ISO). Ωστόσο, οι κλασικοί μέθοδοι με Windows Update, Media Creation Tool, Registry, και Group Policy δεν πρόκειται να λειτουργήσουν.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ