2021-08-07 23:56:30
Φωτογραφία για Φωτιά στην Εύβοια: Άλλη μια πολύ δύσκολη νύχτα..
 «Η μάχη συνεχίζεται σε όλα τα πύρινα μέτωπα», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε νεότερη ενημέρωση.

«Στην Εύβοια η μάχη θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα με μεγάλη ένταση από όλες τις δυνάμεις», καθώς -όπως είπε- δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, τονίζοντας ότι στο «βόρειο τμήμα η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη» και πως «σε ετοιμότητα το Λιμενικό για το ενδεχόμενο εκκενώσεων»

Ενημέρωσε πως η πυρκαγιά έχει δημιουργήσει δύο μέτωπα, «στο νότιο τμήμα της η κατάσταση είναι σταθερή, προσπαθούμε να τη βελτιώσουμε διαρκώς», ενώ προς το βόρειο τμήμα της η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.

Περαιτέρω, σημείωσε πως έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις και αυτή τη στιγμή επιχειρούν 475 πυροσβέστες, μαζί με 35 ομάδες πεζοπόρων, που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από τη Ρουμανία και την Ουκρανία.

«Με τιτάνια προσπάθεια χθες ολόκληρη τη νύχτα και όλη την ημέρα σήμερα, οι άνθρωποι που μάχονται στα πολλαπλά μέτωπα έχουν καταφέρει μέχρι αυτή τη στιγμή να περιορίσουν την πυρκαγιά στην Αττική», είπε.


«Οι καταστροφές είναι μεγάλες», σημείωσε για να πει ότι «η αποκατάσταση όλων των πληγέντων θα είναι η πρώτη πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης. Όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες».

Πρόσθεσε ότι στην Αττική σημειώθηκαν δεκάδες αναζωπυρώσεις, «αλλά όλες αντιμετωπίστηκαν» από ισχυρές δυνάμεις. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι σε σύσκεψη αποφασίστηκε η ολονύχτια επιτήρηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις σε περιοχές της Αττικής για τον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων.

Στην Ηλεία και στη Φωκίδα είχαμε μεγάλο αριθμό αναζωπυρώσεων και «οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και εναέριες μέχρι το τελευταίο φως. Η κατάσταση παραμένει δύσκολη».
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ