2021-08-19 16:40:26
Φωτογραφία για Μοντέλο Σιδηροδρόμων: Τόσο Απλό Ή Περίπλοκο Όσο Θέλετε Να Είναι.
Ο John Hanske παρακολουθεί ένα μοντέλο τρένου που τρέχει με την περίτεχνη διάταξή του στο υπόγειο του σπιτιού του στις Συρακούσες. Κρατά μια ψηφιακή μονάδα ελέγχου εντολών που στέλνει σήματα στα τρένα για να τρέξουν σε συγκεκριμένες τοποθεσίες. Φωτογραφία από τον Tim Ashley.

Του Tim Ashley

Στον επάνω όροφο σε έναν αχυρώνα ηλικίας άνω των 100 ετών δυτικά του Milford στο Jefferson Township, θα μπορούσε να ειπωθεί ότι ο Micah Hensley ζει ένα παιδικό όνειρο.

Μεγάλωσε στη Βιρτζίνια και θυμάται τον πατέρα του να αγοράζει ένα μοντέλο τρένου για τον ίδιο και τα αδέλφια του. "Electricταν ένα ηλεκτρικό τρένο κλίμακας HO", είπε ο Hensley. «Πάντα με ενδιέφεραν τα τρένα», θυμάται όταν ήταν αρκετά μεγάλος για να οδηγεί έκανε φίλους με τους τοπικούς σιδηροδρομικούς εργαζόμενους.

Ο Hensley αναδιαμόρφωσε τον αχυρώνα κάπως όπως η τοποθέτηση νέων ορόφων, η μετακίνηση τοίχων και η ζωγραφική. Και αποδείχθηκε ότι ήταν το σωστό μέρος για να φτιάξετε μια διάταξη μοντέλου αμαξοστοιχίας κλίμακας HO.


"Χτίζω μια διάταξη από σημείο σε σημείο με βιομηχανίες στην πορεία όπου τα τρένα πηγαίνουν και φεύγουν από συγκεκριμένες αυλές", είπε.

Είναι ένα έργο σε εξέλιξη και από την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, μερικά από τα ίχνη ήταν στη θέση τους με μερικά βαγόνια τρένου να τρέχουν, αλλά απομένει πολύ δουλειά ακόμη. Όταν ο καιρός είναι πιο καλός, το να είσαι έξω είναι πιο συχνά η επιλογή.

Το μοντέλο σιδηροδρόμων είναι ένα δημοφιλές χόμπι και για μερικούς ήταν μια συνεχής διαδικασία προσθήκης στη διάταξή τους. Ο John Hanske των Συρακουσών είχε το χόμπι από το 1974 και έχει μια περίτεχνη διάταξη στο υπόγειο του σπιτιού του.

Διαμορφώνεται σύμφωνα με τις συγκεκριμένες περιοχές του Dunsmuir, Calif., Στο Πόρτλαντ, Ore., Στο Spokane, Wash., Το έτος 1973, χρησιμοποιώντας τον σιδηρόδρομο Southern Pacific και τον Burlington Northern Railroad. Ο Χάνσκε δημιούργησε τη δική του σιδηροδρομική γραμμή, το Burlington Southern, έναν συνδυασμό και των δύο.

Συναντάται με μια ομάδα 20 έως 25 ανδρών και χρησιμοποιούν μοντέλα τρένων χρησιμοποιώντας χρονοδιαγράμματα και προγραμματίζονται να μεταφέρουν φορτία από το ένα μέρος στο άλλο. «Είναι πολύ πιο διασκεδαστικό να ενεργείς σαν να είναι το πραγματικό», είπε. «Κάθε αυτοκίνητο έχει έναν συγκεκριμένο προορισμό με παραγγελίες. Υπάρχει ένα σχέδιο λειτουργίας με κάθε αυτοκίνητο ».

Την Παρασκευή το πρωί νωρίτερα αυτόν τον μήνα, άλλα μοντέλα σιδηροδρόμων Ντικ Μπέρι και Τζο Μπέργκερ σταμάτησαν στο σπίτι του Χάνσκε. Οι τρεις έχουν μεγάλη εμπειρία με το χόμπι και προσέφεραν συμβουλές για εκείνους που μόλις ξεκινούν ή ίσως σκέφτονται να ξεκινήσουν.

Είπαν να ξεκινήσουν μικρά «και να συνεχίσουν να χτίζουν και να χτίζουν» ένα κομμάτι κάθε φορά, έναν κινητήρα τη φορά, κ.λπ. Βοηθά στην έρευνα του τι θέλετε να μοντελοποιήσετε εκ των προτέρων. Αυτό διατηρεί τη διαδικασία πιο συγκεντρωμένη και λιγότερο απογοητευτική.

"Βοηθά να έρθουμε σε επαφή με άλλους μοντελιστές", σημείωσε ο Μπέργκερ. Πρόσθεσε ότι εάν κάποιος αποφασίσει να γίνει φορέας εκμετάλλευσης, θα πρέπει να κάνει μοντέλο μετά από μια συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή «γιατί μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα».

Ο Μπέρι είπε ότι μια πολύ μικρή διάταξη τρένου τείνει να προκαλεί περισσότερη απογοήτευση. «Τα τρένα δεν θα μείνουν στην πίστα», είπε.

Ο Μπέργκερ πρότεινε κατά την πρώτη εκκίνηση, να χρησιμοποιείτε τα πιο απλά κιτ όταν συνδυάζετε τα διάφορα κτίρια σε μια διάταξη. Είπε ότι ορισμένοι μοντελιστές μπορούν να βρουν απόλαυση στο συνδυασμό των κτιρίων, ενώ σε άλλους αρέσει το λεπτομερές τοπίο, τα ηλεκτρονικά που εμπλέκονται ή η κατασκευή των μηχανών του τρένου.

«Μπορεί (η διάταξη) να είναι απλή και να είναι πολύ διασκεδαστική», είπε.

Ο έλεγχος ψηφιακών εντολών, ή DCC, έχει κάνει το μοντέλο σιδηροδρόμου απλούστερο. «Όπου και αν βρίσκεστε, μπορείτε να στείλετε μια εντολή σε ένα τρένο», είπε ο Χάνσκε. "Μπορείτε να τρέξετε τρένα χωρίς να λαμβάνετε υπόψη τον τρόπο με τον οποίο η πίστα είναι ενσύρματη" και δεν υπάρχει ανάγκη για περίπλοκους διακόπτες εναλλαγής.

"Η τάση είναι όλη στην πίστα και βασικά στέλνετε ραδιοσήματα στα τρένα", πρόσθεσε.

Η αγορά ειδών διάταξης γίνεται συχνότερα στο διαδίκτυο τώρα, ειδικά επειδή τα καταστήματα χόμπι αποτελούν παρελθόν. Ο Hanske είπε ότι το πλησιέστερο κατάστημα χόμπι που παραμένει ανοιχτό είναι το Hall Hardware Store στο Goshen. Η ανταλλαγή συναντήσεων είναι ένας άλλος τρόπος για να αποκτήσετε αυτό που χρειάζεται για μια διάταξη.

"Καθώς μεγαλώνετε, μπορείτε να προσθέσετε τη δύναμη που χρειάζεστε", σχολίασε.

Και, φυσικά, εξαρτάται από το πόσο χρόνο και χρήμα έχει ένα άτομο.

Ο Micah Hensley και ο γιος του, Thayne, παρακολουθούν ένα μοντέλο τρένου να τρέχει με τη διάταξη σε έναν αχυρώνα στην ιδιοκτησία της οικογένειας στην κομητεία Kosciusko. Φωτογραφία από τον Tim Ashley.

Ένα μέρος της πρότυπης διάταξης τρένου του John Hanske. Φωτογραφία από τον Tim Ashley.

Μια ατμομηχανή κατεβαίνει στην πίστα στην πρότυπη διάταξη του τρένου του Micah Hensley. Φωτογραφία από τον Tim Ashley.

Παρουσιάζεται η αναδημιουργημένη πόλη του Πόρτλαντ, Ore., Το 1973 στη πρότυπη διάταξη του τρένου του John Hanske. Φωτογραφία από τον Tim Ashley.

inkfreenews.com/2021/08/18/model-railroading-as-simple-or-complicated-as-you-want-it-to-be/

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ