2021-08-20 13:00:57
Φωτογραφία για Επιστολή ΠΦΣ προς ΕΦΚΑ για την αδυναμία έκδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας



Προς : Διοικητής ΕΦΚΑ, κ. Παναγιώτης Δουφεξής

Αξιότιμε κύριε Διοικητά,

Με την υπ ́ αριθμ 3640/14.8.2021 επιστολή μας, σας αναφέραμε το πρόβλημα αδυναμίας έκδοσης Ασφαλιστικής Ενημερότητας σε μερίδα συναδέλφων, για τους οποίους προέκυψαν πρόσθετα τέλη πληρωμών. Οι οφειλές αυτές εμφανίζονται στα τέλη του μήνα και όπως είναι φυσικό οι συνάδελφοι δεν τις γνωρίζουν εκ των προτέρων. Παρά το γεγονός όμως ότι αμέσως μόλις γνωστοποιηθούν οι οφειλές αυτές οι συνάδελφοι καταβάλουν τα αντίστοιχα ποσά, αδυνατούν και πάλι να εκδώσουν Ασφαλιστική Ενημερότητα γιατί το σύστημα δεν ενημερώνεται άμεσα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι σήμερα, παρά το γεγονός ότι συνάδελφοι κατέθεσαν από τις αρχές του μήνα τα ποσά που αντιστοιχούν σε πρόσθετα τέλη, που μπορεί να αφορούν ακόμη και στο ποσό των 50 λεπτών (!) , δεν μπορούν να εκδώσουν Ασφαλιστική Ενημερότητα, εξαιτίας της μη αυτόματης ενημέρωσης του συστήματος όπως αναφέραμε παραπάνω.

 

 


Η μόνη λύση είναι να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τα τοπικά υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ και οι αρμόδιοι υπάλληλοι να δώσουν την δυνατότητα έκδοσης Ασφαλιστικής Ενημερότητας. Διερωτόμαστε όμως πώς μπορεί να γίνει αυτό όταν στην συντριπτική πλειοψηφία των υποκαταστημάτων δεν απαντά κανείς στις τηλεφωνικές γραμμές ή αν υπάρξει απάντηση απαιτείται να κλειστεί ραντεβού με μεγάλη χρονική καθυστέρηση.

Κύριε Διοικητά,

Αναγνωρίζουμε την προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, που μπορεί να μειώσει σημαντικά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Όμως για τις αδυναμίες των μηχανογραφικών συστημάτων του ΕΦΚΑ δεν ευθύνονται οι φαρμακοποιοί , οι οποίοι θα πρέπει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 23 Αυγούστου να καταθέσουν τις ασφαλιστικές ενημερότητες προκειμένου να εξοφληθούν οι συνταγές που έχουν κατατεθεί στον ΕΟΠΥΥ για να μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Για τους λόγους αυτούς ζητούμε:

1) Να δοθεί άμεσα η δυνατότητα έκδοσης Ασφαλιστικής Ενημερότητας για τους συναδέλφους

που έχουν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους ή εναλλακτικά

2) Να αποσταλεί έγγραφο στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ να προχωρήσουν στην έκδοση ενταλμάτων πληρωμής των Φαρμακοποιών και η Ασφαλιστική Ενημερότητα να αποσταλεί όταν επιλυθεί το πρόβλημα.

Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε συνεργασία ή διευκρίνιση.

Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ     ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΚΑΣ

 


farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ