2021-08-22 08:00:10
Φωτογραφία για Μανώλης Φάμελλος: «Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε έκτακτα περιστατικά»...

 Ο Μανώλης Φάμελλος είναι πρόεδρος στον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης των Τραγουδιστών «Ερατώ».

«Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε και αντιμετωπίζουμε καθημερινά "έκτακτα περιστατικά" μέσα στις πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες. Κινηθήκαμε όμως, πιστεύω, έγκαιρα, για να αναδιατυπώσουμε τον ρόλο μας. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, πιστεύω, είναι να είσαι εκεί για τους ανθρώπους που ξαφνικά έχασαν τη δουλειά τους-και ψάχνουν ένα χέρι να πιαστούν... Είτε πρόκειται για το επίδομα των καλλιτεχνών είτε για οτιδήποτε άλλο. Βρισκόμαστε σε συνθήκες συναγερμού, οριζοντίως και καθέτως».

Όσο για το κίνημα «#Metoo», καθώς και για όσα συνέβησαν στον χώρο του θεάτρου με τις υποθέσεις παρενόχλησης και βίας, σε αντίθεση με την ηρεμία του χώρου της μουσικής, είπε στο Secret: «Ακούσαμε και στον χώρο του τραγουδιού. Εγώ θυμάμαι μία περίπτωση και ιδιαίτερα επώνυμη. Φυσικά και συμβαίνουν παντού..

. Ούτε και γι’ αυτό όμως έχω να πω πολλά. Το πεδίο στο οποίο πρέπει να αναφέρεται και να προστρέχει ο κάθε ενδιαφερόμενος για βοήθεια είναι η ίδια η συλλογικότητα όπου ανήκει. Για τους τραγουδιστές, υπάρχει το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών, οι άνθρωποι του γνωρίζουν τον χώρο και μπορούν να προσφέρουν και ειδική νομική βοήθεια όπου χρειαστεί... Εκεί θα πρέπει να αναφέρεται κανείς και όχι στις πρωινές και μεσημεριανές εκπομπές».

Θέλοντας να συμπληρώσει τη σκέψη του, αναφέρθηκε στη γυναικεία παρουσία και δημιουργικότητα στον χώρο του τραγουδιού. «Μεγάλωσα με τη στέρεα εικόνα του άνδρα μουσικού - τραγουδοποιού και η γυναικεία παρουσία ήταν δυστυχώς η εξαίρεση... Αυτό μοιάζει να έχει ανατραπεί πλήρως και βλέπω μία εντυπωσιακή προσφορά και σε επίπεδο παραγωγής, στίχων, εκατοντάδων μουσικών προτάσεων και με διάφορες καταβολές», κατέληξε ο Μανώλης Φάμελλος.Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ