2021-08-22 08:40:08
Φωτογραφία για Νίκος Ορφανός: «Την περίοδο της καραντίνας πέρασα δημιουργικά»...



Ο Νίκος Ορφανός, αυτό το διάστημα πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Υλικό Καποδίστριας», ενώ παράλληλα κάνει γυρίσματα και για τη σειρά «Τα καλύτερά μας χρόνια».

Ο Νίκος Ορφανός, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Λοιπόν, μίλησε για την παράσταση, για τη σειρά αλλά και για την περίοδο της καραντίνας.

«Υλικό Καποδίστριας». Πείτε μας λίγα λόγια την παράσταση.

Η παράσταση είναι ένα έργο-σύνθεση κειμένων και θεατρικών έργων, που αναφέρονται στον Ιωάννη Καποδίστρια, τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας και φωτίζει τις στιγμές της ζωής και του έργου του. Ο Καποδίστριας ήταν εκείνος που σχεδίασε πρώτος τους θεσμούς ενός οργανωμένου κράτους. Συγκρούστηκε με προεστούς, οθωμανικές νοοτροπίες και τελικά δολοφονήθηκε από τον Γιώργη και τον Κωνσταντή Μαυρομιχάλη, στα σκαλιά του αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο. Στο έργο βλέπουμε μορφές της εποχής, τον Κολοκοτρώνη, τον Μιαούλη, τον Μέτερνιχ, τον τσάρο Αλέξανδρο, αλλά και τον ανεκπλήρωτο έρωτα της ζωής του, που ήταν η Ελληνίδα της Ρωσίας Ρωξάνδρα Στούρτζα. Μια σύγχρονης ματιάς και σκηνοθεσίας παράσταση, που επιχειρεί έναν αναστοχασμό στο παρελθόν, με πολύ ψυχαγωγικό τρόπο και αίσθηση σεβασμού στα γεγονότα και τα ιστορικά πρόσωπα. Είναι μια συμπαραγωγή δύο ΔΗΠΕΘΕ, της Καλαμάτας και της Ρούμελης.

Είστε και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης. Ποιοι είναι οι στόχοι σας;

Κατά προτεραιότητα, η οργάνωση του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης στα νέα δεδομένα πολιτιστικής διαχείρισης ενός σύγχρονου θεατρικού οργανισμού. Ήδη έχουμε ανακοινώσει έναν πλήρη θεατρικό σχεδιασμό, μέχρι το τέλος του χρόνου, με μία συμπαραγωγή που ήδη εξελίσσεται, το «Υλικό Καποδίστριας», μία δεύτερη δική μας παραγωγή που θα παρουσιαστεί μέσα Σεπτεμβρίου, θεματική με την Ελληνική επανάσταση και δύο μεγάλες παραγωγές στην Κεντρική και την Παιδική σκηνή. Ταυτόχρονα σχεδιάζεται η επανεκκίνηση του θεατρικού εργαστηρίου για παιδιά και εφήβους και έπεται συνέχεια. Μια πολιτιστική καταιγίδα!

Τα «καλύτερά μας χρόνια» στην ΕΡΤ. Μια σειρά που αγαπιέται πολύ. Πώς είναι η εμπειρία σας;

Εξαιρετική. Είναι μια σειρά αντάξια του όμορφου παρελθόντος και της ιστορίας του κρατικού καναλιού, με αντίστοιχη θεματική σειρών του παρελθόντος. Μοναδική η σκηνοθεσία της Όλγας Μαλέα, υπέροχη η ομάδα ηθοποιών, εξίσου υπέροχη η σεναριακή δουλειά του Νίκου Απειρανθίτη και της Κατερίνας Μπέη, ζωντανέψαμε μια όμορφη εποχή με αισθητική και ανθρωπιά. Ανυπομονώ να επιστρέψω.

Πώς βιώσατε την περίοδο της καραντίνας;

Πολύ δημιουργικά. Μελέτησα, διάβασα, πέρασα χρόνο με την οικογένειά μου, αλλά και ανέλαβα το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης. Η δουλειά ξεκίνησε αρκετά πριν επιτραπούν οι παραστάσεις και χαλαρώσουν οι απαγορεύσεις. Θα ακουστεί παράδοξο, αλλά ήταν από τις πλέον φορτωμένες εργασιακά και αποδοτικές περιόδους της καριέρας μου.



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ