2021-08-31 13:55:09
Φωτογραφία για Το βιογραφικό της Μίνας Γκάγκα που αναλαμβάνει τη θέση του Βασίλη Κοντοζαμάνη
Έκπληξη προκάλεσε η αντικατάσταση από την Μίνα Γκάγκα του Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο οποίος στον προηγούμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό, στις αρχές του έτους, αναβαθμίστηκε από υφυπουργός σε αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Η πνευμολόγος και συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Σωτηρία από το 2006, θα ορκιστεί στις 16:00 ως νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Όπως αναφέρει στο βιογραφικό της, σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ολοκλήρωσε διδακτορικές σπουδές και μετεκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο. Είναι κλινική iατρός, ωστόσο ασχολείται με την έρευνα και ιδίως με μελέτες για την πρόληψη και την ανακούφιση στο άσθμα και τον καρκίνο του πνεύμονα.

Έχει υπηρετήσει ως. ..... γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Διαπίστευσης στην Πνευμονολογία (EBAP) ενώ το 2017 οι 35.000 ιατροί-μέλη της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας την τίμησαν εκλέγοντάς την πρόεδρο της Εταιρείας.

Νέος επικεφαλής του υπουργείου Υγείας αναλαμβάνει ο έως σήμερα αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, δικηγόρος και πρώην βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., καθώς και σύμβουλος του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη επί διακυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά.
cnn.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ