2021-09-09 07:03:13
Φωτογραφία για 15+ Διαφορετικές διακοσμήσεις με μια λευκή πολυθρόνα
Λευκές πολυθρόνες! Διαχρονικές όπως ακριβώς και οι λευκοί καναπέδες και γενικά από τα πιο ...πασπαρτού κομμάτια στην διαμόρφωση - διακόσμηση εσωτερικών χώρων, αφού είτε στο ίδιο ύφος με τα υπόλοιπα έπιπλα του σαλονιού είτε σε εντελώς διαφορετικό στυλγια την δημιουργία μιας ξεχωριστής γωνιάς ταιριάζουν σε κάθε χώρο. 

Βοηθητικά τραπεζάκια, φωτιστικά δαπέδου και φυτά εσωτερικού χώρου είναι τα πιο καλαίσθητα στοιχεία για να πλαισιώσετε, γενικά, την γωνιά μιας πολυθρόνας στον χώρο του καθιστικού ή και σε όποιο άλλο σημείο του σπιτιού, ενώ διακοσμητικά μαξιλάρια και ριχτάρια σε όποια απόχρωση προτιμάτε θα δημιουργήσουν συνδυαστικά με το λευκό ένα έντονα πολύχρωμα ή πιο "ήρεμο" χρωματικά σύνολο. 

Εκτός της κλασσικής πολυθρόνας - μπερζέρας με τους ίδιους τρόπους μπορούν να αξιοποιηθούν και πολύ πιο οικονομικά κομμάτια, όπως για παράδειγμα πολύ οικονομικές κουνιστές πολυθρόνες ή τα "μπάρελ" στρογγυλά πολυθρονάκια, ιδανικά για μικρούς χώρους. 


Σημεία - γωνίες κοντά σε παράθυρα είναι ο κατ΄εξοχήν κατάλληλος χώρος για την τοποθέτηση μιας τέτοιας πολυθρόνας και την δημιουργία μιας ιδιαίτερα ζεστής γωνιάς για διάβασμα και χαλάρωση. 

Η γωνιακή τοποθέτηση μειώνει οπτικά τον όγκο τους, ειδικά όταν πρόκειται για πολυθρόνες μεγάλου μεγέθους ενώ ο συνδυασμός με ένα χαμηλό επίσης λευκό έπιπλο στο ίδιο σημείο, δημιουργεί μια ιδιαίτερα καλαίσθητη και λειτουργική διαμόρφωση. 

Το ταίριασμα μιας λευκής πολυθρόνας με μαύρο σε στοιχεία - αντικειμένα που βρίσκονται στο ίδιο σημείο αποτελεί επίσης έναν ...αλάνθαστο διακοσμητικά συνδυασμό, ταιριαστό τόσο με ρουστίκ, κλασσικό κλπ όσο και με πιο μοντέρνα στυλ.

Με μια ια λευκή πολυθρόνα πλαισιωμένη με τα ανάλογα υφασμάτινα στοιχεία, ένα ανάλογης αισθητικής τραπεζάκι, φωτιστικό κλπ εύκολα θα δημιουργήσετε σε ...vintage ή μια ...boho γωνιά στο σαλόνι, ακόμη και αν η γενική διακόσμηση του υπόλοιπου χώρου κινείται σε διαφορετικό ύφος. 

Η ελεύθρη τοποθέτηση στον χώρο μιας λευκής πολυθρόνας, μπροστά από μεγάλου ύψους βιβλιοθήκες - έπιπλα αποθήκευσης είναι ένας τρόπος για να αξιοποιήσετε λειτουργικά το σημείο και να μειώσετε οπτικά τον όγκο των επίπλων αυτής της μορφής, αρκεί βεβαίως η πολυθρόνα να επιτρέπει την στοιχειώδη πρόσβαση σε αυτά.  

Ένα σετ από λευκές πολυθρόνες μπορεί βεβαίως να υποκαταστήσει λειτουργικά και διακοσμητικά έναν λευκό ...καναπέ και ειδικά σε μικρούς χώρους να δημιουργήσει ένα σαλόνι με πιο ευέλικτα και εύκολα μετακινούμενα καθίσματα, ενώ το λευκό είναι ασφαλώς το μοναδικό χρώμα που δεν δεσμεύει χρωματικά οποιοδήποτε συνδυασμό επιθυμείτε σε υφάσματα, διακοσμητικά αντικείμενα και λοιπά στοιχεία. 

Τόσο σε ευρύχωρα όσο κυρίως σε μικρότερου μεγέθους σαλόνια μια γωνιά με διαφορετική από τα υπόλοιπα έπιπλα του σαλονιού λευκής πολυθρόνας μπορεί να δημιουργηθεί κοντά στα κεντρικά έπιπλα, τοποθετημένη κοντά σε έναν καναπέ με το δικό της βοηθητικό τραπεζάκι. Αυτή είναι μια διάταξη λειτουργική και καλαίσθητη αλλά όχι τόσο "αυστηρή" διακοσμητικά όσο η κλασσική διαμόρφωση καναπές συν δύο ασορτί πολυθρόνες. 

Τα καρώ και ριγέ μοτίβα όπως και τα πλεχτά υφάσματα δημιουργούν μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα, στην διάρκεια του χειμώνα, και είναι από τα κατ΄εξοχήν κατάλληλα για να πλαισιώσετε μια πολυθρόνα ανεξάρτητα από το διακοσμητικό στυλ του χώρου και τις αποχρώσεις που προτιμάτε. 

Σε χώρους που κυριαρχούν το λευκό, το μπεζ και γενικά οι ουδέτερες αποχρώσεις ο συνδυασμός των υφασμάτινων στοιχείων που θα πλαισιώσουν μια λευκή πολυθρόνα με εκείνες σε διακοσμητικά τοίχου στο ίδιο σημείο είναι επίσης ένας καλαίσθητος τρόπος για την δημιουργία ταιριαστών χρωματικών αντιθέσεων.

Όπως ακριβώς και ένας λευκός καναπές έτσι και μια λευκή πολυθρόνα ανήκει στα πιο ευέλικτα σε αλλαγές έπιπλα, αφού η αλλαγή χρώματος μόνο στο διακοσμητικό μαξιλάρι ή μικρά διακοσμητικά αντικείμενα που βρίσκονται στο ίδιο σημείο αρκεί για να αλλάξει εντελώς την εικόνα και αισθητική του χώρου. 

Το λευκό είναι επίσης η πιο "διακριτική" απόχρωση στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων και ιδανικό στις περιπτώσεις που επιθυμείτε ...πρωταγωνιστής στον χώρο να είναι ένα άλλο έπιπλο εκτός των καθισμάτων πχ ένα παλαιωμένο, vintage ή ιδιαίτερης αισθητικής κομμάτι. 

Με δύο λευκές πολυθρόνες συνδυαστικά με ένα μικρό ή μεγαλύτερο τραπέζι, κονσόλα κλπ μπορεί θαυμάσια να δημιουργηθεί ένα δεύτερο καθιστικό και το λευκό είναι το κατ΄εξοχήν κατάλληλο χρώμα όποιες και αν είναι οι αποχρώσεις που κυριαρχούν στο κεντρικό σαλόνι, σε καναπέδες κλπ. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ