2021-09-09 16:49:48
Φωτογραφία για Επαγγελματίες Σπρώχτες: Αν δεν χωράς στο τρένο, θα σε σπρώξουν να χωρέσεις! - Βίντεο!
Εάν θεωρείτε ότι οι δημόσιες συγκοινωνίες στην Ελλάδα είναι δράμα, τότε θα πρέπει να δείτε την κατάσταση που επικρατεί στο μετρό του Τόκιο.

Ένα βίντεο κυκλοφόρησε στα social media κι έγινε viral, που δείχνει άντρες με στολή σιδηροδρομικού να σπρώχνουν τους επιβάτες ώστε να χωρέσουν στο φισκαρισμένο με κόσμο βαγόνι.

Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, πρόκειται για πραγματική δουλειά και οι συγκεκριμένοι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι πληρώνονται για να σπρώχνουν τον κόσμο μέσα στα τρένα σε ώρες αιχμής.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ιαπωνίας είναι φημισμένο παγκοσμίως για την ταχύτητα και την ακρίβεια των δρομολογίων του, είναι όμως κι ένα από τα πιο πολυσύχναστα στον κόσμο.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος Amusing planet, τα περισσότερα τρένα στο μετρό του Τόκιο περνούν κάθε 5 λεπτά –ή κάθε 2-3 λεπτά στις ώρες αιχμής–, ωστόσο παρά τον εντυπωσιακό αριθμό δρομολογίων, ο συνωστισμός παραμένει σημαντικό πρόβλημα, ειδικά τα χρόνια προ πανδημίας κορονοϊού.


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του γιαπωνέζικου Υπουργείου Ανάπτυξης και Μεταφορών, τα περισσότερα τρένα βρέθηκαν να κινούνται με υπεράριθμους επιβάτες, κάποιες φορές σε ποσοστό έως και 200% της χωρητικότητας.

Και για να γίνεται εφικτό όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να μπαίνουν μέσα στα βαγόνια, προσλαμβάνονται οι "σπρώχτες", που έχουν ως καθήκον τους να σπρώχνουν τους επιβάτες μέσα στους συρμούς, ώστε να κλείνουν οι πόρτες.

Οι "σπρώχτες" έκαναν πρώτη φορά την εμφάνισή τους πίσω στη δεκαετία του 1960 και 1970 σε σταθμούς του Τόκιο και συνήθως ήταν φοιτητές που αναζητούσαν για ένα εύκολο εισόδημα.

Κι ενώ σήμερα δεν υπάρχουν "σπρώχτες" οι "oshiyas" στο μετρό του Τόκιο, συχνά-πυκνά οι σταθμάρχες είναι έτοιμοι να βάλουν ένα χεράκι για να αναλάβουν τον δύσκολο αυτόν ρόλο, όταν εμφανιστεί η ανάγκη στις ώρες αιχμής.

Το βίντεο με τους "σπρώχτες" ανέβηκε στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Reddit κι έγινε viral, με τους χρήστες που έχουν δει από κοντά αυτό το φαινόμενο να μην διστάζουν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους από το σπρώξιμο μέσα στο βαγόνι.

Δείτε το βίντεο:

sputniknews.gr

sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ