2021-09-12 09:32:09
Φωτογραφία για Φθινοπωρινές Κατασκευές για Παιδιά από φυσικά υλικά
Φθινοπωρινές Παιδικές Κατασκευές

Οι κατασκευές από εποχιακά φυσικά υλικά είναι από τους πιο δημιουργικούς και διασκεδαστικούς τρόπους για να γνωρίσουν τα παιδιά των κύκλο των εποχών και ειδικά το Φθινόπωρο προσφέρεται ιδιαίτερα για χειροτεχνίες αυτού του τύπου, αφού όλα τα υλικά για την κατασκευή τους μπορούν να βρεθούν εύκολα ακόμη και σε ένα πάρκο στο κέντρο της πόλης ή στον ...μάναβη.  

Φθινοπωρινά φύλλα, καρποί όπως κάστανα, καλαμπόκια, βελανίδια αλλά και κουκουνάρια, ξυλαράκια κλπ. μόνα τους ή σε συνδυασμό με απλά χρωματιστά χαρτόνια και τις μπογιές τους, δίνουν την δυνατότητα στα πιτσιρίκια να εξασκήσουν την φαντασία τους και ταυτόχρονα να διασκεδάσουν μετατρέποντας πολύ απλά φυσικά υλικά σε ανθρώπινες φιγούρες, μορφές ζώων, φθινοπωρινά δεντράκια κλπ.  
Τα φθινοπωρινά φύλλα από κάθε είδους δέντρο και σε όλες τις αποχρώσεις του πράσινου, κίτρινου και καφέ είναι το πιο εύκολο υλικό για τέτοιες κατασκευές.

Μπορούν να κολληθούν σε χαρτί ή και μεταξύ τους με κόλλα χειροτεχνίας σε κάθε είδους σχηματισμό, όπως και να συνδυαστούν με καρπούς, ξυλαράκια κλπ. ή να ζωγραφιστούν με μαρκαδόρους - ακρυλικά χρώματα και να αποκτήσουν πραγματικά μοναδική όψη. 

Κατασκευές για παιδιά από ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ υλικά

Χρωματιστά χαρτόνια όπως και πλαστελίνη μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν, συνδυαστικά με υλικά της φύσης, για να φτιαχτούν πχ ένας σκαντζόχοιρος από ...ξερά φύλλα, σαλιγκάρια με κέλυφος φτιαγμένο από ...κάστανα ή ό,τι άλλο γεννήσει η ανεξάντλητη φαντασία των παιδιών.   

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ