2021-09-12 09:23:44
Φωτογραφία για Πως θα φτιάξετε DIY Φθινοπωρινά Κηροπήγια με Φυσικά Φύλλα
Mηδενικό κόστος, εκτός κι αν αντί για γυάλινες άδειες συσκευασίες από οποιοδήποτε τρόφιμο χρησιμοποιήσετε βάζα ή απλές διαφανείς γυάλες που ακόμη κι αυτές όμως σε πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού θα τις βρείτε σε πολύ οικονομικές τιμές.

Τα μόνο που επιπρόσθετα θα χρειαστείτε είναι φύλλα δέντρων, κόλλα χειροτεχνίας (ατλακόλ) κι ένα πινέλο. 

Το μοναδικό σημείο που μπορεί να ...πάει στραβά είναι η επιλογή των φύλλων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε είδους μαραμένα ή σχεδόν ξερά φθινπωρινά φύλλα δέντρων-φυτών οποιουδήποτε σχήματος αν και το αποτέλεσμα θα βρει πιο εντυπωσιακό με πλατιά και δαντελωτά στις άκρες φύλλα, απλώς δεν θα πρέπει να  έχουν έντονα-χοντρά νεύρα γιατί τότε δεν θα στέκονται-εφάπτονται εύκολα πάνω στο γυαλί και όση κόλλα και να βάζετε θα ξεκολλούν. 

Απλώνετε μια μικρή ποσότητα κόλλας στο γυαλί και το μέσα μέρος των φύλλων και τα κολλάτε έτσι που το ένα να επικαλύπτει ελαφρά το άλλο και τελικώς να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας του βάζου, αν και βεβαίως το σχέδιο είναι θέμα γούστου και επιλογής πχ εάν το προτιμάτε μπορείτε να αφήσετε αρκετό μέρος της επιφάνειας του βάζου κενό από φύλλα.


Περνάτε με κόλλα και την εξωτερική επιφάνεια των φύλλων και αφήνετε να στεγνώσουν. 

Θα πρέπει η κόλλα να στεγνώσει εντελώς (θα χρειαστούν αρκετές ώρες ακόμη και μέρες ανάλογα με το είδος των φύλλων και την ποσότητα της κόλλας που θα χρησιμοποιήσετε αφού τα φύλλα σε σχέση με ανάλογες κατασκευές από ύφασμα, χαρτί κλπ. αργούν πολύ παραπάνω να απορροφήσουν πλήρως την κόλλα) και στην συνέχεια περνάτε 3-4 χέρια προστατευτικό βερνίκι ή σπρέϋ που θα αδιαβροχοποιήσει την επιφάνεια του βάζου.

Είναι μια πολύ απλή αλλά ιδιαίτερα όμορφη φθινοπωρινή - χειμερινή κατασκευή, εκτός από κηροπήγιο μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και ως βάζο για λουλούδια και κατάλληλη για να διακοσμήσετε βοηθητικά τραπέζια, τον χώρο του τζακιού ή όποιο άλλο σημείο θέλετε αλλά και τα χειμωνιάτικα τραπέζια σας, ενώ φυσικά μετά την ολοκλήρωσή της μπορείτε να την διακοσμήσετε με πρόσθετα ταιριαστά στοιχεία ως φυσικό σκοινί, διακοσμητικό χόρτο, λινάτσα κλπ. 

Tip: Όταν πρόκειται για τέτοιες απλές και οικονομικές κατασκευές μην φτιάχνετε μόνο ένα κομμάτι, εκτός και εάν είναι μεγάλου μεγέθους. Ένα μόνο του τέτοιο κηροπήγιο, σε οποιοδήποτε σημείο, το πιο πιθανό είναι ότι θα "χαθεί" στο σύνολο ενός χώρου, ενώ 2-3 μαζί και θα διακοσμήσουν ομορφότερα αλλά και τα ίδια θα αναδειχθούν καλύτερα.  

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες-κατασκευές για Κηροπήγια-Φαναράκια

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ