2021-09-13 00:12:44
Φωτογραφία για Τρίτη δόση εμβολίου: Δευτέρα 13/9 θα σταλούν SMS
Ενημερωτικά μηνύματα για την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοιό θα λάβουν αύριο, Δευτέρα, οι 285 χιλιάδες ανοσοκατασταλμένοι.

Όπως είχε διευκρινίσει η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, η τρίτη δόση θα παρασχεθεί κατά προτεραιότητα σε άτομα που δεν ανταποκρίθηκαν λόγω μειωμένης ανοσιακής λειτουργίας στον πρώτο εμβολιασμό, σε άτομα που τα αντισώματα έχουν μειωθεί λόγω παρέλευσης μακρού χρόνου από ηλικία εμβολιασμού.

Επίσης, η επιτροπή έχει γνωμοδοτήσει για την τρίτη δόση σε άτομα με αυξημένο κίνδυνο λόγω νοσημάτων που δεν οικοδομούν ανοσία.

Στην ομάδα αυτή ανήκουν:

ΜεταμοσχευμένοιΑτομα με καρκίνοΝεφροπαθείς σε αιμοκάθαρσηΆτομα με άλλα χρόνια σοβαρά προβλήματα ή νοσήματα σε ειδική θεραπεία που μειώνει τη νοσιακή αντίδραση και καθιστά τα άτομα ευάλωτα.Η σχετική πλατφόρμα όπου θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους θα ανοίξει την Τρίτη.


Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ θα ακολουθούσουν, πριν το τέλος Σεπτεμβρίου, οι άνω των 60 ετών και η πλατφόρμα για τα ραντεβού αυτά θα ανοίγει ανά 48ωρο, για τις ηλικιακές ομάδες ανά πενταετία.

Η τρίτη δόση για τους άνω των 60 θα γίνεται μετά την παρέλευση του 6μηνου από την δεύτερη δόση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίας θα ακολουθούσουν οι κάτω των 60 ετών, στους οποίους η τρίτη δόση θα γίνεται 8 μήνες μετά την δεύτερη.

Ενδέχεται πριν αρχίσει ο εμβολιασμός για τους κάτω των 60 να παρεμβληθούν οι υγειονομικοί.

Υπενθυμίζεται ότι η τρίτη δόση των εμβολίων θα είναι mRNA εμβόλιο για τα άτομα που έχουνε λάβει δύο δόσεις mRNA βασικού εμβολιασμού (Pfizer ή Moderna), δύο δόσεις εμβολίου Astra Zeneca ή μία δόση εμβολίου Johnson & Johnson.
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ