2021-09-14 17:10:17
Φωτογραφία για Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Mητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, για την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2021 – 2022
Αγαπητοί μου μαθητές και διδάσκαλοι·

Σήμερα ξεκινά επίσημα και η φετινή σχολική χρονιά με τους αγιασμούς των σχολείων. Την επίσημη αυτήν ημέρα θα ήθελα να μοιρασθώ με τους εκπαιδευτικούς και με τους μαθητές των σχολείων μας λίγες φωτεινές σκέψεις για την παιδεία που προέρχονται από ένα σύγχρονο άγιο ασκητή, τον παπα- Εφραίμ τον Κατουνακιώτη.

Έλεγε λοιπόν ο άνθρωπος αυτός του Θεού ότι πολλοί σήμερα είναι οι μορφωμένοι, λίγοι όμως οι ευτυχισμένοι. Αυτό συμβαίνει, επειδή το γεμάτο μυαλό και η άδεια ψυχή δεν δίνουν χαρά στον άνθρωπο. Την χαρά πρέπει να κατεβείς στην ψυχή να την πάρεις. Η γνώση είναι φως. Χρειάζεται. Ό,τι μάθει ο άνθρωπος καλό είναι. Αρκεί να έχει ψυχή. Είναι φως η γνώση, μα μόνο το φως του Θεού μπορεί να φωτίσει τα σκοτάδια μας. Με αφορμή τις φωτισμένες αυτές σκέψεις του αγίου αυτού ανθρώπου ως Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας εύχομαι σε όλους τους δασκάλους και τις δασκάλες, τους καθηγητές και τις καθηγήτριες, τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων μας το νέο σχολικό έτος που ανατέλλει να πλημμυρίσει τον νου και τις ψυχές τους με θεία φώτιση, ωφέλιμη γνώση και έργα αγαθά και ευάρεστα στον Θεό.

Προς Θεόν Ευχέτης

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας ΙΩΗΛ

Πηγή: istographos
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ