2021-09-15 08:47:26
Φωτογραφία για iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max διαθέτουν ρυθμό ανανέωσης 120Hz



 Σε σύγκριση με τα νέα iPhone 13 mini και iPhone 13, τα δύο μοντέλα «Pro» έρχονται με σημαντικότερες αλλαγές αν και αυτές εντοπίζονται κατά βάση στο εσωτερικό.

Οι διαστάσεις παραμένουν όμοιες, οι διαγώνιοι στις οθόνες παραμένουν όμοιες -6,1 ίντσες και 6,7 ίντσες- όπως και το τεχνολογικό υπόβαθρο (OLED) ωστόσο όπως συμβαίνει και στην περίπτωση των «απλών» μοντέλων, είναι τεχνολογικά αναβαθμισμένες με LPTO (Low-Temperature Polycrystalline Oxide) backplane για να υποστηρίζεται τόσο η λειτουργία «Always-On» (παρόμοιας λογικής με εκείνης του Apple Watch) όσο και ο ρυθμός ανανέωσης 120Hz από τα «Pro» μοντέλα (ProMotion, που πρωτογνωρίσαμε στο iPad Pro).

Χάρη στην υποστήριξη του υψηλού ρυθμού ανανέωσης -που είναι ρυθμιζόμενος ή αυτόματα ρυθμιζόμενος για εξοικονόμηση ενέργειας- οι χρήστες των νέων iPhone 13 Pro και Pro Max απολαμβάνουν ακόμα πιο ομαλή και φυσική κύλιση κατά την αλληλεπίδραση τους με το iOS, μια λειτουργία που γνωρίζουν καλά οι χρήστες Android smartphones. Και σε αυτή τη περίπτωση, η ελάχιστα μικρότερη εγκοπή (notch) κατά 20% που υπάρχει λόγω του συστήματος Face ID και της εμπρόσθιας κάμερας- έχει ως αποτέλεσμα μία ανεπαίσθητη αύξηση της ωφέλιμης επιφάνειας της οθόνης και κατά συνέπεια και του «ppi».

Ο αριθμό των καμερών στο πίσω μέρος των συσκευών παραμένει όμοιος με των προκατόχων τους, και επομένως έχουμε το ίδιο τρίο 12MP με τον υπερευρυγώνιο, τον ευρυγώνιο και τον τηλεφακό ωστόσο έχουν γίνει δύο σημαντικές προσθήκες σε σχέση με το παρελθόν, κυρίως στον τομέα του λογισμικού

. Πιο συγκεκριμένα, και όπως είχε γίνει γνωστό και από διαρροές, τα νέα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max υποστηρίζουν τη λειτουργία «Portrait» και στη περίπτωση της λήψης βίντεο, χαρακτηριστικό που φέρνει μία νέα σειρά δυνατοτήτων για δημιουργούς περιεχομένου και επαγγελματίες, οι οποίοι επιπλέον μπορούν να εκμεταλλευτούν -κυρίως στο post processing- και τη δυνατότητα να πραγματοποιούν λήψεις σε φορμά ProRes. Η πιο εντυπωσιακή λειτουργία πάντως είναι το Cinematic Video μέσω του οποίου μπορούμε κατά την εγγραφή βίντεο σε 4K ανάλυση Dolby Vision, να αλλάξουμε την εστίαση αλλά και το εφέ βάθους, κάτι που μπορεί μάλιστα να γίνει και στο post processing.

Όπως και στην περίπτωση των απλών μοντέλων iPhone 13, τα δύο μοντέλα «Pro» ενσωματώνουν τον ταχύτερο επεξεργαστή A15 Bionic στα 5nm, ο οποίος έχει όμοιο αριθμό πυρήνων (6) με τον προκάτοχό του, αλλά υψηλότερες συχνότητες λειτουργίας για τον επεξεργαστή και το υποσύστημα γραφικών. Οι χρήστες ωστόσο που επιθυμούν να αποκτήσουν κάποιο από τα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max θα μπορούν να τα αποκτήσουν με τις κλασικές χωρητικότητες των 128GB, 256GB και 512GB αλλά επιπλέον και με 1TB αποθηκευτικού χώρου που παρέχει νέα επίπεδα «ελευθερίας» όσον αφορά την αποθήκευση.

Οι τιμές παραμένουν στα περσινά επίπεδα, με το iPhone 13 Pro να ξεκινά από $999 ενώ το iPhone 13 Pro Max από τα $1099. Και τα δύο μοντέλα θα κυκλοφορήσουν στις Η.Π.Α από τις 24 Σεπτεμβρίου.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ