2021-09-16 23:19:35
Φωτογραφία για Παρέμβαση εισαγγελέα μετά την ανάρτηση Μπογδάνου με τα ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου
Παρέμβαση εισαγγελέα στην πολυσυζητημένη λίστα με ονόματα στην πλειοψηφία τους αλλοδαπών παιδιών σε νηπιαγωγείο της Αθήνας που είδε το φως της δημοσιότητας και αναδημοσιεύτηκε από τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης η οποία θα στραφεί προς πάσα κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος, θα ζητηθεί η συνδρομή του ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έκανε τη διαρροή. Τα επίμαχα στοιχεία θα αποσταλούν στον αρμόδιο εισαγγελέα που θα ερευνήσει αν εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα που συνδέονται με τη διαχείριση του επίμαχου αρχείου.

Η λίστα των ονομάτων των νηπίων δημοσιεύθηκε σε ενημερωτική ιστοσελίδα υπό τον τίτλο «ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας» και με κείμενο που αναφερόταν στο «οξύ κοινωνικό και δημογραφικό πρόβλημα», που κατά την ιστοσελίδα δημιουργεί το μεταναστευτικό πρόβλημα. Η ιστοσελίδα παρέθετε χωρίς καμία προφύλαξη-κάλυψη το αρχείο, στο οποίο τα ονόματα αλλοδαπών μαθητών είναι η πλειονότητα της τάξης. 

 Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, η ιστοσελίδα «κατέβασε» τον κατάλογο αναφέροντας πως επρόκειτο περί λάθους εκ παραδρομής και επισημαίνοντας ότι ο κατάλογος κυκλοφορούσε ήδη στο διαδίκτυο.

Αντίστοιχα και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, σε νεώτερη ανάρτησή του αναφέρθηκε σε λάθος που διορθώθηκε και για το οποίο απολογήθηκε.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ