2012-06-26 19:38:03
Φωτογραφία για Συνάντηση με τον νέο υπουργό Παιδείας ζητούν οι καθηγητές
Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ζητούν τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ, προκειμένου να συζητηθούν, πριν τη λήξη του διδακτικού έτους, επείγοντα... ζητήματα του κλάδου.

Οι καθηγητές διαμαρτύρονται για την απόφαση της απερχόμενης υπηρεσιακής υπουργού, Φ. Κιάου, με την οποία- όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση- «περικόπτονται δραστικά οι αμοιβές των εκπαιδευτικών που απασχολούνται για εργασία στις πανελλαδικές εξετάσεις, τα Σαββατοκύριακα και τον Ιούλιο, αλλά και αλλάζει το καθεστώς υπολογισμού τους (προσαύξηση ημερομισθίου)».

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας φαίνεται πως οδηγείται σε λύση του προβλήματος που ανέκυψε με τα απολυτήρια των μαθητών σχολείων, εξαιτίας της αλλαγής της ονομασίας του υπουργείου Παιδείας. Το θέμα προκλήθηκε καθώς τα απολυτήρια των μαθητών προκειμένου να μην έχουν προβλήματα νομιμότητας, θα έπρεπε να ξανατυπωθούν με τον καινούργιο τίτλο του υπουργείου Παιδείας.


Η ΟΛΜΕ, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει πάντως ότι η διαδικασία αυτή θα προκαλέσει επιπλέον δαπάνες και προτείνει, ως ενδεδειγμένη λύση, να εκδοθούν τα απολυτήρια με ημερομηνία πριν τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος για την αλλαγή του ονόματος του υπουργείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο δεν φαίνεται διατεθειμένο να προχωρήσει στην επανατύπωση των απολυτηρίων και στην επιπλέον δαπάνη.

Παράλληλα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκφράζει την έκπληξη και τη διαφωνία του για την απόφαση της κυβέρνησης να αφαιρεθούν από τις αρμοδιότητες του υπουργείου Παιδείας τα θέματα διά βίου μάθησης, καθώς για πρώτη φορά τα ΙΕΚ, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας κλπ. αναμένεται να υπαχθούν στο υπουργείο Εργασίας.

sofokleous10.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ